Reserven KDN United winnen op de valreep tegen HO Bierbeek die wel de titel wegkapen

Streekgenoten Bierbeek (groen-wit) en KDN United (zwart-oranje) hielden het spannend

Bij de aftrap was de uitgangspositie voor beide ploegen duidelijk. De reserven van KDN United moest winnen met verschillende doelpunten verschil. Voor KHO Bierbeek volstond een gelijkspel om definitieve zekerheid over de kampioenstitel te krijgen.

In de openingsminuten testte Vanwelden vanop twintig meter de vuisten van de onervaren thuisdoelman Serneels die meestal veldspeler is. In de tegenstoot stak Dupont door naar Voytenko maar Bierbeekkeeper Tomkins was paraat. Na tien minuten speelde Jossa te kort terug op doelman Serneels en Langers kwam alleen voor doel maar lobde ondoordacht over, ondanks de geboden ruimte. Tien minuten later mocht Dupont, na een slechte controle van Lismont; ongehinderd afdrukken maar ook hij verkwanselde deze opgelegde doelkans. Langs weerskanten was er veel balverlies en afval in het spel. De scheids blies de westrijd wat animo in door Bierbeek een denkbeeldige strafschop toe te kennen. Vandorpe kende geen genade van op de stip, 0-1!

De reserven van HO Bierbeek druk op zoek naar de titel

We gingen rusten bij 0-1

Vlak na rust diepte Langers vanop twintig meter de Bierbeekse voorsprong verder uit met een schot dat neerdaalde in de rechterwinkelhaak, 0-2. Daarna volgden een twintigtal minuten van minder niveau, maar Bierbeek leek het allemaal onder controle te houden. De laatste twintig minuten verzoop het onder de aanhoudende druk van KDN via Dupont, Voytenko en Vermeiren. Een voorzet van Dupont werd zwak behandeld door de Bierbeekse verdediging waarna Voytenko kon binnentikken, 1-2.
KDN ging nog meer in een terugkeer geloven. Aanvankelijk kon Tomkins nog de meubelen redden voor Bierbeek maar KDN bleef aandringen. De talrijke corners werden langs beide kanten door Cuvry steeds scherp aangesneden en brachten constant paniek bij Bierbeek. Eerst kopte kapitein Cuypers nog nipt naast en een deviatie van Voytenko likte de eerste paal. Uiteindeliijk kopte Cornelis één van Cuvry’s corners tegen de touwen, 2-2!. Hetzelfde scenario volgde in de slotminuut met Vermeiren als afwerker, 3-2!

De startende elf bij KDN United

Op basis van het aanhoudende doelgevaar in het slotkwartier een verdiende zege voor KDN United, maar onvoldoende om KHO Bierbeek van de titel te houden. Zelfs als KDN zijn drie resterende wedstrijden wint en Bierbeek zijn laatste wedstrijd zou verliezen, kan het hoogstens op dezelfde hoogte van Bierbeek komen. En dan nog kantelt de titel naar Bierbeek op basis van het doelpuntensaldo.

De reserven van KHO Bierbeek verloren het prestigeduel met KDN United, maar zijn wel kampioen. Beide ploegen kunnen terugblikken op een geslaagd seizoen na een sportieve wedstrijd.

Doelpunten: 43′ Vandorpe (0-1), 48′ Langers (0-2), 72′ Voytenko (1-2), 84′ Cornelis (2-2), 90′ Vermeiren (3-2).