Reserven FC Binkom lijden eerste nederlaag tegen KDN United

De winnende reserven van KDN United

De Binkomse reserven hadden tot nu toe hun zes wedstrijden op rij gewonnen en wilden dat ook vandaag graag zo houden. KDN United won zijn laatste drie wedstrijden met veel doelpunten verschil en geen enkel tegendoelpunt en mocht dus terecht dromen om koploper Binkom een voetje te lichten.

De ref kwam niet opdagen zodat thuiscoach Nackaerts moest fluiten

Binkom opende sterk en vertoefde in het aanvangskwartier continu op de helft van KDN. In de vijfde minuut ranselde KDN-keeper Merlo een harde schuiver van Beckers uit de linkerbenedenhoek. Peeters nam de afgeweerde bal in ontvangst op de achterlijn en dropte een voorzet. Merlo voorkwam met een beenveeg dat deze voorzet gevaarlijk kon worden. De daaropvolgende corner van Vanschoubroek likte de KDN-deklat. Op het kwartier wrong Meeus een open doelkans op center van Sempels de nek om.

In de twintigste minuut stak KDN een eerste maal de neus aan de Binkom-goal. Van Der Meiren speelde Abdulkadyrov vrij maar de hand van thuisdoelman Wouters behoedde Binkom van een achterstand. Op het halfuur legde Peeters de bal af voor Beckers die nogmaals hard uithaalde; Merlo redde met de voet. Vijf minuten voor de rust een dieptepass van Boon op rechts naar Van Der Meiren die handig zijn lichaam gebruikte om zijn tegenstrever van de bal te houden en ruimte kreeg om een snoeihard grondscherend schot te produceren. Thuisdoelman Wouters was echter sneller dan de bliksem op de grond om de bal uit zijn doelvlak te ranselen. Juist voor de rust moest Wouters nogmaals de meubelen redden voor Binkom toen Van Der Meiren Morren vrijspeelde maar Wouters verkleinde vakkundig de korte hoek.

FC Binkom mocht zich gelukkig prijzen met de brilscore aan de rust, voor de tweede helft stond thuistrainer Nackaerts sportief zijn fluitje af Robin Dekeyzer van KDN

In het aanvangskwartier van deze tweede helft noteerden we weer een geslaagde tussenkomst van Wouters op een doelpoging van alweer Van Der Meiren. Peeters startte als tegenreactie op kracht en snelheid een raid naar het KDN-doel maar plaatste naast. Een doelpunt van Van Der Meiren werd afgekeurd voor buitenspel.

In minuut 66 was Wouters nogmaals bij de pinken na een combinatie tussen Naleye en Van Der Meiren. In het daaropvolgend geharrewar beging Duchateau een trekfout. De ervaren Cuvry legde resoluut de bal voor zich klaar op de stip en scoorde de 0-1. Binkom ging nu met drie achteraan spelen en verhoogde de druk op de KDN-verdediging met lange ballen. De KDN-verdedigers Aerssens, Cuypers, Serneels en Govaerts gaven echter geen krimp. Vijf minuten voor tijd wordt opnieuw Van Der Meiren gevonden op de middenlijn. Hij ontdeed zich van zijn tegenstrever die zijn truitje haast in twee trok, maar bleef toch recht en in balbezit. Hij schoof de bal in de voeten van Cornelis die vervolgens teruglegde op de goed gevolgde Van Der Meiren, die KDN en zichzelf beloonde met het winnende doelpunt. In de laatste minuut redde Seppe Wera immers de Binkomse eer met een late intikker na een vrije trap.

De reserven van FC Binkom

Plaatselijke Regiosport-correspondent GTi was na afloop tevreden dat zowel hoofdtrainer Alliet als de thuisspelers sportief zijn mening deelden dat de overwinning van KDN verdiend was.

Doelpunten: 66′ Cuvry (0-1 strafschop), 82′ Van Der Meiren (0-2), 90′ Wera (1-2).