Reserven FC Binkom kloppen HO Bierbeek in doelpuntenrijk duel

Groepsbeeld reserven FC Binkom (l) - HO Bierbeek

Zowel HO Bierbeek als FC Binkom wonnen hun aanvangsmatch in de reservenreeks met ruime cijfers, zij het wel op een andere manier. Na een ware nagelbijter werd het finaal 4-3 in het voordeel van FC Binkom.

Vorige week won Bierbeek zijn eerste competitiewedstrijd met ruime cijfers. Ze zakten vol vertrouwen af naar Binkom en wilden hun jarige trainer de overwinning aanbieden. Bierbeektrainer Jules Verbist werd precies op deze wedstrijddag 83 jaar en zou dergelijk cadeau met beide handen uitpakken. Binkom leek bereid om daar in het matchbegin aan mee te werken. Zij wonnen vorige week met forfaitcijfers toen hun tegenstrever niet kwam opdagen.

In de aanvangsminuten leek het wel of zij nog steeds dachten dat er geen tegenstrever op het terrein stond. Bierbeek strafte dit in de startminuut onmiddellijk af met de 0-1. Joly zette met een mini-omhaal Langers alleen voor doel, thuisdoelman Geeraerts maakte zich nog breed maar de bal caprioleerde in het voordeel van Langers, die binnenschoof.

In minuut 10 bood Torben Peeters de gelijkmaker op een schoteltje aan Meeus maar Waegeneers kon zijn schot nog blockeren met een perfect getimede tackle. Vijf minuten later kopte Peeters een voorzet van Wolfs op doel; doelman Evers hield met een reflex in twee tijden de Bierbeeknetten nog schoon. Nog eens vijf minuten later viel de gelijkmaker dan toch via Wolfs die het getalm in de Bierbeekverdediging afstrafte. Kort voor rust kwam Bierbeek terug op voorsprong. Van Hout dropte een vrije trap van op de middenlijn op de voet van de vrijstaande Luyckx die in volley binnenwerkte.

Vanaf de aftrap voor de tweede helft, versierde Bierbeek opnieuw de eerste doelkans. Daarna nam een fysiek sterker Binkom de match in handen en Bierbeek moest achteruit. Vanschoubroek bracht met zijn hoekschoppen onrust in de Bierbeekverdediging en de grote Vangilbergen kopte in minuut vijftig de gelijkmaker binnen. Vijf minuten later ontsnapte Hofkens op snelheid op rechts en duwde de bal met buitenkant rechts tergend traag naar het Binkomdoel. Duchateau probeerde de bal nog voor de doellijn te keren maar verwerkte in eigen doel onder druk van een opzittende Langers. Bierbeek opnieuw aan de leiding!

Nog eens vijf minuten later belandde een vrije trap van Van Caster op de deklat van Binkom. En nog eens vijf minuten later hingen de bordjes weer gelijk als Beckers een voorzet van alweer Vanschoubroek in doel verwerkte. Een kwartier voor tijd maakte de ingevallen Van Cauwenberg de winner voor Binkom na andermaal een stilstaande fase. Twee minuten voor tijd mocht Torben Peeters zich opmaken voor een strafschop om zijn goede wedstrijd met een doelpunt te bekronen maar dat wilde doelman Evers hem niet gunnen. Het bleef 4-3 en Binkom kon gaan feesten.

Uw regiosport-correspondent (GTI) genoot van een genietbare wedstrijd en van de lekkere croque-monsieurs die hem werden aangeboden door de thuisploeg F.C. Binkom.