Reserven FC Binkom aan de rust klaar met VK Holsbeek

De reserven van FC Binkom anno 2022-2023

Na twee overwinningen op rij hadden de reserven van VK Holsbeek zich met één wedstrijd en één puntje minder in het spoor van FC Binkom genesteld. Beide ploegen scoren vlotjes met een gemiddelde van drie goals per wedstrijd. Er werd op een match met veel doelpunten gerekend en die volgden behoorlijk snel.

Na tien minuten was het al prijs

Torben Peeters schoot Binkom met een geweldige knal via de onderkant van de lat op voorsprong. Drie minuten later viel reeds de gelijkmaker toen kapitein Claes een verre vrije trap van Gansemans in eigen doel devieerde. Dit was voor Binkom het sein om het gaspedaal volledig in te drukken. Het walste over Holsbeek waarbij Sempels, Hion, Parys, Wera en Peeters snelle combinaties brachten. Op het kwartier raasde Peeters voorbij zijn rechtstreekse tegenstrever. Zijn voorzet belandde via de hak van een verdediger voor de voeten van Stijn Sempels die in de vlucht onhoudbaar raak schoot. Vijf minuten later zag Vangilbergen, na corners van Hion en Wolfs; zijn kopballen nipt naast gaan en van de lijn gehaald worden. In minuut 22 werd een inworp van Claes weggewerkt. Die belandde in de loop van Peeters die met zijn linker doelman Gentens met een volley in de korte hoek te grazen nam. Vier minuten later werd een voorzet van Claes slecht verdedigd en Parys nam dit geschenk graag aan om nummer vier binnen te jassen. Vijf minuten voor rust kopte Peeters een strakke corner van Wolfs met een buffelstoot de vijfde goal binnen.

Bij een 5-1 ruststand was de match gespeeld

Kwelduivel Peeters mocht in de Binkomse kleedkamer blijven en werd voor zijn sterke prestatie beloond met een selectie voor het eerste elftal. In de eerste twintig minuten van de tweede helft kon Holsbeek wat vaker de neus aan het Binkomdoel steken, dit vooral onder impuls van de ingevallen Mbiyavanga. Echt doelgevaar was er nooit, het was integendeel Binkom dat via een rake kopbal van Vangilbergen na een corner van Wolfs scoorde. Even later werd Holsbeek dan toch beloond voor een betere tweede helft. Na een save van thuisdoelman Wouters pikte Deweerdt de terugspringende bal mee om mooi in de verste hoek binnen te schieten, 6-2!.

De reserven van VK Holsbeek anno 2022-2023

De mooiste combinatie van de match leverde geen doelpunt op. Wera bereikte met een verre cross op rechts Milants die in één tijd voorzette waarbij De Beule in één tijd de rechterwinkelhaak viseerde. Doelman Gentens had een geweldige save in huis. Vijf minuten voor affluiten moest hij zich toch nog eens omdraaien toen een volledige vrijstaande Hion een corner van Wijns ongehinderd mocht binnen koppen.

De reserven van Binkom zijn een hechte groep en beschikken over een ruime kern. Hier moet getraind worden om te mogen meespelen en dat zou op termijn wel eens een sleutelrol kunnen spelen in het titelgevecht met Bierbeek en KDN United. Holsbeek staat met twintig punten vijfde op amper vier éénheden van leiders Bierbeek, KDN United en Binkom.

Doelpunten: 10′ Peeters (1-0), 13′ Claes (1-1 eigen doelpunt), 16′ Sempels (2-1), 22′ Peeters (3-1), 26′ Parys (4-1), 40′ Peeters (5-1), 66′ Vangilbergen (6-1), 70′ Deweerdt (6-2), 85′ Hion (7-2).