Redavo: Plenke Werchter krijgt deksel op de neus tegen OHR Huldenberg

Plenke Werchter neemt een vrije trap, OHR Huldenberg stelt een muurtje op

De wedstrijd tussen Plenke Werchter en het bezoekende OHR Huldenberg stond bol van doelkansen. Bij de rust had Plenke gerust 5-0 kunnen voorstaan maar ze stootten keer op keer op de prima keepende Schuerewegen. De wet van de voetballogica werd toegepast aan de overzijde vielen de goals. Het bleef spannend, finaal pakte OHR zijn eerste seizoenszege met 2-3 met dank aan hun doelvrouw.

OHR begon aanvallend, Plenke loerde op de tegenaanval.

Bij de thuisploeg acteerde Cornelis als een goede stoorzender in de aanvangsfase. Plenkespits Eurlings kreeg een handvol kansen, vier ervan belandden op de vuisten van de keeper, ééntje waaide over en dat na amper twintig minuten. Met nog tien minuten tot de rust stormde thuisspeelster Geeraerts op doel af, haar inzet dwarrelde naast. Plenke begon meer de bal op te eisen en liep dus op counters van OHR, te beginnen met een rush van Stroobants. Haar schot rolde naast de rechterpaal. Eurlings opende de score, ze kapte haar tegenstander uit en trof raak in de verste hoek, 1-0. Meeus kon enkele minuten later profiteren van Werchters verdedigend mistasten. Ze trapte de bal van net buiten het strafschopgebied, het schot ging links in doel binnen, 1-1. Dat was ook de ruststand ondanks een uitbraakpoging van Huldenbergse Stroobants die keeper De Rijck niet kon omspelen.

Huldenbergse Schuerewegen kon keeper De Rijck niet omspelen.
Huldenbergse Stroobants kon keeper De Rijck niet omspelen.
De tweede helft begon zoals de eerste Eurlings dreigde in een actie trof ze twee keer de handschoenen van bezoekende doelvrouw Schuerewegen.

In de daaropvolgende fase trof het schot van Beyens de linkerpaal, daarna kon Schuerewegen de bal te pakken krijgen. Van Parijs gaf enkele momenten later vanaf de linkerflank voor op Eurlings, weer stond Sschuerewegen een doelpunt in de weg. Aan de overkant werd Socquet de diepte ingestuurd, ze trapte de bal in de rechterhoek, 1-2. Enkele minuten nadien leek de match in een beslissende wending te komen, Meeus ontsnapte over de linkerflank en maakte het overhoeks af, 1-3 na net geen uur.

Plenkespits Eurlings legt aan voor een schot

Eurlings begon weer aan de oppervlakte te komen en iets na het uur was het zo ver. Na een actie over de rechterzijde lanceerde ze een afstandsschot dat binnen vloog in de verste hoek, 2-3 en een strohalm voor Plenke. Het ging nog enorm op en af, Eurlings plaatste nog een afstandsschot maar dat raakte de onderkant van de lat en vloog uit doel. Plenke beklaagde zich over de ref over het feit dat hij in een aangeschoten bal geen strafschop zag en dat een terugspeelbal naar de keeper verkeerd beoordeeld werd. Goossens kon thuisgoalie De Rijck bijna omspelen, maar faalde in haar opzet. Thuisspeelsters Grauwels en Wauters kregen nog doelkansen, maar Schuerewegen voorkwam telkens een doelpunt. Vooral de redding waarbij ze het afstandsschot van Wauters uit de linkerhoek haalde, was sterk. OHR pakte de punten, die voor Plenke hadden kunnen zijn.

Doelpunten: 37’ Eurlings (1-0), 40’ Meeus (1-1), 52’ Socquet (1-2), 59’ Meeus (1-3), 62’ Eurlings (2-3)