Rapide Wezemaal ziet gretigheid in slotkwartier beloond tegen SK Nossegem

Rapide Wezemaal (l) kon de driepunter thuis houden tegen SK Nossegem. Ruitenwasser Jacobs gaf de aftrap.

KFC Rapide Wezemaal en SK Nossegem betwistten zondagnamiddag aan de Vleugtweg een duel om de top vijf. De bezoekers begonnen goed, maar de eerste helft kantelde na een gemiste strafschop van hen. In de tweede helft begonnen ze opnieuw prima, maar liepen ze op een goed getimed Wezemaals eindoffensief. Een gegeven doorheen de match was de gesel die aanvaller Michael Verheyden betekende voor Nossegem. Op een bepaald moment kwam hij de rechtsachter depanneren. Aan de overzijde vond linksbuiten Kevin Clauws de ruimte.

Al na twee minuten ontrolde Clauws zijn eerste versnelling. Hij haalde de achterlijn en zag doelman Van Der Schoot zijn voorzet wegduwen. Tien minuten later zette bezoeker Declercq een actie op, in de eindfase vond hij geen teammakker om te besluiten. Op minuut zeventien zette De Backer zich door, net aan het strafschopgebied werd hij foutief gestuit door Tuteleers. De ref wees resoluut naar de stip.

Het moment waarop Tuteleers (l) en De Backer "in contact" komen
Het moment waarop Tuteleers (l) en De Backer “in contact” komen

Clauws zette zich achter de bal en mikte het leer tussen de linkerpaal en het midden. Blijkbaar had goalie Van der Schoot dit doorzien en redde hij. Daarna volgden drie kansen voor een bedrijvige Verheyden. Eerst trof hij in minuut 24 de linkerpaal vanop afstand, op het half uur trapte hij de bal tegen keeper Vanhalle en in minuut 34 besloot hij voorlangs. Op minuut 37 kopte Merckx een voorzet vanaf rechts van Keuppens over, Wezemaal greep stilaan de macht. Op minuut 41 schiet SKN wakker via de bedrijvige Cruydt over links. Zijn voorzet bereikt rechts voor doel De Backer, maar die werd vastgezet. Als laatste wapenfeit van de eerste helft werd een schot van withemd Pijls afgeblocked.

Clauws (19) ziet zijn strafschop bij goalie Van Der Schoot belanden

In de tweede helft bleven de bezoekers gevaarlijk. De Backer beproefde zijn geluk met een individuele actie van de rechterkant. Hij trapte vanuit een schuine hoek naar doel, maar de keeper pakte hem. Desserano lanceerde vanaf links een vrije trap. Hij bracht goed voor, deze verdween nipt voorlangs. Declercq probeerde het op dezelfde manier als in eerste helft na tien minuten, maar dat ging ook net naast. Met een kwartier op de klok scoorde Verheyden de late opener. Het kwam voort uit een tweede bal die niet weggeraakte en die uit de zestien rolde. Verheyen nam hem in één keer op de voet, keeper Vanhalle zag de bal te laat vertrekken omdat er een verdediger in zijn zicht stond. De bal belandde in de rechterbenedenhoek, 0-1! De tweede goal kwam er na Nossegems balverlies op hun helft. Wezemaal zag de bal bij Verheyden komen. Hij ging op snelheid voorbij de verdediging. Hij gaf de bal laag voor en de goed ingevallen Caes kon intikken, 2-0 en boeken toe.

Doelpunten: 76′ Verheyden (1-0), 88′ Caes (2-0).