logo Casalina

KFC Rapide Wezemaal verliest clubicoon

KFC Rapide Wezemaal verliest clubicoon
Hugo Vlecken in zijn geliefde kantine van KFC Rapide Wezemaal

KFC Rapide Wezemaal verliest met Hugo Vlecken (82) een clubicoon. Hij leidde de club decennialang zonder daarbij zelf te veel in de spotlights te willen staan. Van op de achtergrond probeerde hij de club steeds op een gezonde manier draaiende te houden. Iets waar hij met verve in geslaagd is.

Hij hield Rapide zowat mee boven de doopvont en verliest nu door ziekte een ongelijke strijd. Hugo was jarenlang secretaris van de club, ging er dan enkele jaren tussenuit en keerde terug als voorzitter. Vorige maand nog gaf hij het voorzitterschap door, omdat het moeilijk werd om alles op te volgen. Vlecken ging verder als erevoorzitter, maar wilde graag betrokken blijven bij het reilen en zeilen.

“We denken wel dat het, net zoals de club, ook wel de ultieme droom is om dit seizoen kampioen te spelen. Daar gaan we alles aan moeten doen om dit waar te maken, alleen al ter nagedachtenis aan Hugo. Bedankt Hugo, voor alles wat je gedaan hebt, we zullen je nooit vergeten”, klonk het ingetogen bij de rood-witten.

Er zal van Hugo afscheid genomen worden op vrijdag 11 maart in de aula van het Crematorium Hofheide in Nieuwrode, deelgemeente van Holsbeek. De bijzetting van de urne op de begraafplaats van Wezemaal zal in beperkte kring plaatsvinden.

Geef een reactie