Rapide Wezemaal telt in de beginfase de Greunsjotters uit

Rapide Wezemaal (l) ging de punten pakken bij de Greunsjotters Vossem

In het openingskwartier raasde Rapide Wezemaal door de Vossemdefensie door acties van Merckx, De Coninck en Verheyden. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond een harde 0-6-eindstand op het scorebord. Door de steek die rechtstreekse concurrent om de titel Meerbeek thuis liet vallen tegen Eizer, deden de rood-witten een prima zaak.

Na amper vijf minuten was het al prijs bij de eerste actie.

Na voorbereidend werk van Merckx kon De Coninck scoren. Exact vijf minuten later volgde er een dieptepass op Merckx, hij deponeerde de bal aan de tweede paal waar De Coninck klaar stond en de 0-2 maakte. Wezemaal flitste. Op minuut twaalf een mooi kunststukje van Vossemmiddenvelder Zehic hij speelde een panna door de benen van Egbert Van De Schoot, deze aanvaardde dit met de glimlach. Op het kwartier slalomde Verheyden door de Vossemverdediging en maakte hij af, 0-3! De Greunsjotters vonden de vrije man niet. Een vrije trap van Zehic vanaf rechts belandde op het hoofd van rijzige spits Meurrens. Hij kopte naar de linkerwinkelhaak, maar zag zijn poging gered door Evert Van De Schoot. De Greunsjotters lanceerden nog een aanval met Van Den Bosch, Zehic, Bracké en Ntotila. Deze laatste was ook de laatste keten in de aanval, zijn schot werd afgeblocked. Aan de overzijde maakte De Coninck een aanval af in de linkerhoek. Op minuut 35 schilderde Merckx vanaf links de bal aan de tweede paal op het hoofd van Pijls. Hij kopte het leer op Mariens die op de lijn stond. Een vrije trap van Bracké vloog nog voor doel, maar vond geen afspeelpunt.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, alleen was Rapide iets minder fel.

Enkele minuten na rust zette opnieuw Verheyden door met een actie en het werd 0-5. Daarna zag Pijls nog een poging gered door doelman Hemeleers. Een kopbal van Robeyns werd nog van de lijn gekopt door Vossemnaar Dehertog. Iets na het uur scoorde De Coninck zijn vierde en mooiste. Net buiten de Vossemse zestien legde hij aan en zag hij zijn bal met een klein boogje in de verste hoek verdwijnen, 0-6. Mooi van Vossem was dat ze voetballend de oplossing poogden te zoeken.

Doelpunten: 5’ en 10’ De Coninck (0-1 en 0-2), 14’ Verheyden (0-3), 30’ De Coninck (0-4), 47’ Verheyden (0-5), 63’ De Coninck (0-6)