Rapide Wezemaal leert KCS Machelen lesje in efficiëntie

Rapide Wezemaal (l) en KCS Machelen zochten de aanval op

Tweedeprovincialers KCS Machelen en Rapide Wezemaal, die beiden in een andere reeks uitkomen, werkten bij een aangenaam laatavondzonnetje hun oefenduel af. In de eerste helft kregen ze verschillende kansen, enkel aanwinst Caes kon er ééntje scoren. In de tweede helft liepen de rood-witten verder uit.

Rapide Wezemaal had daags voordien een uur en drie kwartier pittig doorgetraind, ze telden een handvol afwezigen. KCS Machelen, voor de gelegenheid in het oranje-rood in plaats van blauw-wit, telde de volle tien afwezigen.

In de derde minuut opende nieuwkomer Caes de score na een voorzet die hij aan de linkerpaal deponeerde, 1-0. Hier kun je zien waar de nieuwkomers van beide teams vandaan komen. Caes scoorde eerder ook al tegen de Red Boys Elzestraat. KCS liet gelukkig niet betijen. In minuut dertien kon bezoeker Da Cruz vanaf links via enkele tussenstations aan de tweede paal Guerra bereiken. Hij besloot naast. De balcontrole was voor Rapide. Machelen zocht snelheid via de linkerflank met Da Cruz en bij momenten de oprukkende Wouters. Deze laatste kreeg de bal overhoeks bij Van Laeken die eveneens naast mikte. Ook bezoeker Beenkens zocht vooraan ruimte. Een lange bal van doelman Van De Schoot bereikte Vanderheyden die onmiddellijk afwerkte naar doel toe. Het leer werd gestopt door de doelman.

De tweede helft werd aangevat zonder uitgesproken kansen, beide teams wilden wel

Bezoekers De Vinck en Hay poogden opbouwend de bakens te verzetten, ook de rechterflank werd opgezocht. Wezemaalse invaller Montalbano schudde wel enkele technische acties uit de benen. Door één van deze infiltraties kwam de bal bij Brever terecht, die de bal aan de rechterpaal binnenwerkte, 2-0. De Coninck, Vanderheyden en Montalbano bracht nog gevaar. Bij Machelen kwam een voorzet vanaf rechts aan de tweede paal bij De Backer terecht die miste. In de herneming kwam de poging van Ferrara op de thuisgoalie terecht, de kans op de aansluiting gemist. Het was een klein kwartier wachten op de volgende treffer. Invaller Sparenberg kon overhoeks de 3-0 maken en nadat een thuisspeler neerging in het Machelse strafschopgebied kon Montalbano de daaropvolgende strafschop scoren. Tuteleers werkte nog een bal binnen.

Doelpunten: 3′ Caes (1-0), 58′ Brever (2-0), 72′ Sparenberg (3-0), 74′ Montalbano (4-0 strafschop), 81′ Tuteleers (5-0).