Rapide Wezemaal gunde SNA Keiberg amper kansen

Rapide Wezemaal (l) kon snel het verschil maken tegen SNA Keiberg

KFC Rapide Wezemaal gaf de bezoekers uit Keiberg zo goed als geen kans en zo blijft de promovendus in de buurt van top vijf resideren. Op slag van rust stond het al 4-0. In de tweede helft kregen de bezoekers meer ruimte, maar veel konden ze daarmee niet aanvangen. Keiberg blijft voorlaatste met 19 éénheden op 5 punten van veertiende FC Perk.

Beide teams moesten het stellen zonder ongeveer een handvol afwezigen.

Na een korte studieronde ontsnapte iets na minuut 5 De Coninck over links en werkte hij genadeloos af in de verste hoek, 1-0 ondanks de goede intenties van SNA. In minuut 17 drong Merckx rechts ver door en zette zowaar iedereen in de wind. Hij zette voor maar Caes en Verheyden hinderden elkaar centraal. De bal waaide buiten de Keibergse 16 links en Vanderheyden realiseerde met een mooie gekruiste trap de 2-0. Op minuut 20 had bezoeker Swinnen centraal op het middenveld een goed idee. Hij besloot Hamo te lanceren, maar thuisdoelman Hooghordel had zijn intenties doorzien en was tijdig uit zijn doel. Op minuut 24 Vanderheyden lanceerde vanaf het linkermiddenveld, met zijn schoonvader als verbale steun, een pass naar de andere zijde van het veld. Verheyden ontving en versnelde, zijn inzet werd afgeweerd.

Op het half uur een afstandsschot van geelhemd Swinnen, dat in de handen van goalie Hooghordel verdween. Een vrije trap van goaltjesdief bij SNA Akca, scheerde rakelings de linkerpaal. Met de rust in zicht schakelde Rapide een versnelling hoger. Verheyden opnieuw door op doel, in de korte hoek verschalkte hij doelman Duerinck. Op slag van rust kwam Merckx ook op het scorebord, 4-0!

Verheyden (rechts) kon aan de eerste paal scoren

Net na rust was Rapide weer aan zet. Verheyden ging alleen door op doel, maar besloot deze keer op Duerinck. In de rebound legde De Coninck binnen, iets na het uur stond er een hattrick op zijn naam. Keiberg wou wel, maar steeds wanneer de zone van de waarheid in de buurt kwam, was het steeds het verhaal van net niet. In minuut 83 werd Verheyden alleen doorgestuurd, hij omspeelde de keeper en legde binnen, 7-0! Een mooie generale repetitie op de derby tegen Sportief Rotselaar van volgende zaterdag vanaf 20.15 uur aan de Torenstraat in Rotselaar. Keiberg moet het op hetzelfde thuis rooien tegen Racing Butsel, ongetwijfeld een spannende wedstrijd.

Doelpunten: 6’ De Coninck (1-0), 17’ Vanderheyden (2-0), 42’ Verheyden (3-0), 45’ Merckx (4-0), 48’ en 63’ De Coninck (5-0 en 6-0), 83’ Verheyden (7-0).