Rapide Wezemaal gaat op en over VK Holsbeek in de tweede helft

Rapide Wezemaal (l) aan de aftrap tegen VK Holsbeek in een atypisch rood-geel oefenen voor de tweede keer op een half jaar tijd

In de eerste speelhelft kwam VK Holsbeek 0-2 voor, Wezemaal bleef combineren en kwam tot 1-2 terug aan de pauze. Na de rust gingen de rood-witten hoger spelen en dreigen via de flanken. Rapide kreeg nog vele mogelijkheden en dat resulteerde finaal in een 3-2 die nadien in de kleedkamers toch ietwat gevierd werd.

Bij VK Holsbeek viel een handvol afwezigen te noteren, bij Wezemaal was enkel Michael Verheyden afwezig. Gezien bij het bezoekende Holsbeek alle truitjes nog niet klaar waren, traden ze in het atypische rood-geel aan.

De beginfase ging op en af tot bezoeker Vanderzeypen net buiten het strafschopgebied de bal goed voor de voet kreeg en die in de rechterhoek deponeerde, 0-1. Wezemaal begon vooraan goed te combineren met onder andere Bouali, Roch en De Coninck, Bouali zag trapte en zag zijn bal voorlangs vliegen. Toch was het Holsbeek die zijn voorsprong verdubbeld zag. Centraal in het strafschopgebied werd Fariat aangespeeld, zijn schot werd afgeblocked. In de herneming stond Mambau klaar om thuisdoelman Albrecht te vloeren met een uithaal in de linkerhoek, 0-2. Bezoeker Moussa dreigde ook met zijn snelheid en acties.

Mambau scoort voor Holsbeek de 0-2

Iets na het half uur kwam verdediger Thys mee bij een corner door De Coninck vanaf links gegeven. Tussen drie spelers van Holsbeek kopte hij de 2-1 raak. Bij een corner van de andere kant gegeven kopte hij de bal op de dwarsligger. De Coninck zag nog een vrije trap op de lat belanden en eentje zweefde Uytterhoeven uit de linkerhoek. We gingen rusten bij 1-2.

In de tweede helft werden verschillende wissels uitgevoerd en nog duidelijker als in de eerste helft werd bij Holsbeek duidelijk dat de aanspeelpunten naar het vijandige gebied toe schaars waren, enkel Zine en Fariat konden soms ruimte scheppen.

Beiden zochten nog een doelpunt, maar het was Wezemaal dat gelijk maakte. De Coninck ging onderuit na contact met Rijsenburg en de ref legde de bal op de stip, Merckx werkte af in de linkerhoek, 2-2.

De Coninck ging net neer waarna de strafschop werd gefloten

Tussendoor werkte Holsbeekse invaller Salem nog enkele gevaarlijke ballen weg. Merckx en Van De Schoot kregen nog kansen, die laatste chipte de bal over de doelman voor de 3-2. Rottiers dreigde nog met een schot, maar het bleef 3-2.

Rapide kwam vaak storen in de tweede helft
Rapide kwam vaak Holsbeek storen in de opbouw in de tweede helft

Doelpunten: 9′ Vanderzeypen (0-1), 20′ Mambau (0-2), 35′ Thys (1-2), 51′ Merckx (2-2 strafschop), 65′ Van De Schoot (3-2)