Rapide Wezemaal en RWL Sport delen de punten in derby

RWL Sport (l) en Rapide Wezemaal deelden de punten

KFC Rapide Wezemaal en RWL Sport scoorden beiden eens in deze zonovergoten derby aan de Vleugtweg. Na iets meer dan een kwartier opende Lowie De Wit de score. Met nog iets meer dan een kwartier te gaan realiseerde Michael Verheyden de 1-1. De bezoekers uit het Aarschotse staan zo gedeeld vierde met VK Holsbeek met een 17 op 27. Rapide bezit de gedeelde negende stek met 11 op 27.

De wedstrijdbal van Rapide Wezemaal - RWL Sport in beeld
De wedstrijdbal van Rapide Wezemaal – RWL Sport in beeld

De wedstrijd begon gelijklopend. Na een handvol minuten belandde een Wezemaalse voorzet vanaf rechts aan de tweede paal, waar Caes net niet bij kon. Rapide begon te drukken. Iets na het kwartier kwam de bal centraal vooraan bij Verdeyen terecht, die legde af naar rechts naar De Wit. Hij werkte overhoeks af, 0-1! Er kwam tegenreactie van het thuisteam via Caes over links, zijn schot belandde in de handen van RWL-goalie Vranken. De bezoekers poogden met duels op het middenveld en tempoversnellingen eruit te komen.

Doelpuntenmaker De Wit poogt de Rapideverdediging te omspelen

In minuut 37 belandde een corner aan de tweede paal en besloot zwarthemd Valkenborg voorlangs. Een handvol minuten later was Van Aerschot via links door naar doel, doelwachter Van De Schoot zat er op tijd tussen. Op slag van rust nam thuisspeler Robeyns de bal af van Verbraeken. Deze laatste wilde de bal terug maar zijn tackle was niet precies en belandde op de enkel van Robeyns die kermend onderuit ging. De ref floot een fout maar gaf geen kaart tot onbegrip van Robeyns die ironisch genoeg zelf geel kreeg wegens protest. Zijn pijn was niet verzonnen, daar hij tijdens de rust werd gewisseld.

In de tweede helft had Rapide grotendeels de controle, echter RWL kreeg nog twee enorme kansen. Die kwamen allebei op naam van invaller Cuypers. Hij werd in eerste instantie diep gestuurd en omspeelde Van de Schoot, hij besloot op de kruising. Cuypers kreeg een bal vanaf de linkerflank en moest de 1-2 binnentikken. Van De Schoot pakte in twee keer. De rood-witten daarentegen verkregen enkele halve kansen, maar ook een puntje via de treffer van man in vorm Verheyden. De nummer tien nam de bal op de slof en zag deze in doel verdwijnen. Ze stopten zo RWL af na vier zeges op rij. Wezemaal zat voor dit duel aan een 7 op 12.

Doelpunten: 16′ De Wit (0-1), 76′ Verheyden (1-1).