Rapide Wezemaal bezegelt duel in vierde kwartier tegen de Greunsjotters Vossem

Rapide Wezemaal (r) en de Greunsjotters Vossem speelden al eerder tegen elkaar dit seizoen

KFC Rapide Wezemaal had het merendeel van de eerste helft onder controle, ze openden de score na tien minuten via Pijls. Net na de rust kwam bezoeker Meurrens Wezemaal verrassen met de strakke 1-1. Rapide maakte af via een hattrick van Verheyden. De man van de match was flankspeler Michael Verheyden die een hattrick scoorde en een assist gaf.

In de openingsminuten vielen flink wat stilstaande fases in de vorm van corners te noteren.

De gevaarlijkste kopte Merckx voor Rapide voorlangs. Pijls scoorde na een assist van Verheyden die de rechterflank was afgegaan, 1-0. In de eerste helft gingen de mogelijkheden over en weer, Verheyden en Rottiers gingen hun flank af, maar voor doel werd de voorzet weggewerkt. De bezoekers reageren pittig rond minuut vijfentwintig. Vander Haegen zette de actie rechts in, hij speelde centraal af op Zehic die Asanovski diep stuurde. Hij vuurde af maar Rapidegoalie Van De Schoot ging goed plat. Op het half uur moest bezoekende doelwachter Deryckere even verzorgd worden aan het scheenbeen, Pijls toonde zich iets te enthousiast en was op hem doorgegaan en kreeg geel. Ondanks hoge druk van Wezemaal kregen Greunsjotters Chaabi en Ouraghi kansen via afstandsschoten, maar die bereikten hun objectief niet.

Pijls (derde van links) scoorde de 1-0 na assist van Verheyden (r)

Na rust werd Meurrens door Zehic alleen op doel doorgestuurd.

Hij werkte koeltjes af in de linkerhoek, 1-1. Vossem kwam overduidelijk gemotiveerd uit de kleedkamer en probeerde druk te zetten. Ze poogden via de linkerzijde Asanovski te bereiken terwijl achteraan Van Den Bosch enkele keren de meubelen redde.

Meurrens (tweede van links) scoorde de 1-1 op assist van Zehic (tweede van rechts)

Verheyden scoorde een puike hattrick. Na een collectieve aanval scoorde hij rond minuut vijftig de 2-1, Na een actie over links van Pijls werkte hij zijn voorzet voorbij de keeper aan de eerste paal, 3-1. De 4-1 kreeg hij voorgeschoteld door Merckx. Deze laatste miste nog de 5-1 met een lob net over. Tussendoor was bezoeker Colle nog gevaarlijk met een kopbal naar doel, die werd gered door Van De Schoot. In de slotfase pakte Pijls nog zijn tweede geel na een overtreding voor de neus van de ref op Ouraghi. Verdiende zege van Rapide.

Verheyden deponeerde net de 4-1 tegen de netten
Matchwinnaar Verheyden deponeerde net de 4-1 tegen de netten

Doelpunten: 10’ Pijls 1-0, 47’ Meurrens 1-1, 50’ 59’ en 69’ Verheyden 2-1, 3-1 en 4-1