logo Casalina

Racing Butsel wint inhaalmatch tegen Sportief Rotselaar

Racing Butsel wint inhaalmatch tegen Sportief Rotselaar
Jordi de Koninck maakt meters op eigen helft

Na een nul op twaalf was deze midweekmatch van Racing Butsel thuis tegen Sportief Rotselaar het aangewezen moment om met drie punten uit te pakken. Het moet gezegd, Rotselaar was gevaarlijk en kende geen meeval. De blauwen daarentegen kenden dit wel en wonnen met een nipte 1-0 na een doelpunt van de vinnige Bocevksi iets voor het uur.

Flankverdediger Jordi De Koninck blikt terug op de match die drie punten opleverde.

“Het was het uitgelezen moment om nog eens punten te pakken, zeker na die nul op twaalf. Toen viel het allemaal wat tegen op het vlak van geluk af te dwingen. Het zat eerlijk gezegd allemaal wel wat mee tegen Rotselaar. Onze keeper speelde een uitstekende match, ook eens een gelukje met een bal op de paal van De Becker. Hambrouck en Mertens kregen ook wel enkele kansen die onze doelman redde. Ook bezoeker Vandewalle kreeg een enorme kopkans die Nys prima pakte”, herinnerde de Koninck zich.

Het was vooral een zege op mentaliteit en karakter.

“Met die ingesteldheid gaan we nog veel punten pakken. Na onze winterstop met weinige oefenmatch speelden we op enkele dagen twee wedstrijden. De ervaring was grotendeels positief, dat was zowel op KFC Herent als tegen Rotselaar, twee topploegen, het geval. Daar hebben we een goede indruk nagelaten. Op Herent hadden we lange tijd uitzicht op een punt en tegen Rotselaar hebben we onze momenten gepakt. Deze zege betekent een boost voor de komende drie wedstrijden, namelijk tegen Tielt-Winge, Keiberg en Perk. Tegen die teams hebben we in de heenronde een negen op negen gepakt. Het is nu aan ons om te bevestigen en dit ingeslagen pad verder te bewandelen.”

Geef een reactie