Racing Butsel – FC Binkom 3-0, Butsel bracht meer gevaar

Racing Butsel kon drie keer vieren tegen FC Binkom

Zowel tweedeprovincialer Racing Butsel als derdeprovincialer FC Binkom werkten hun eerste vriendschappelijke wedstrijd af. Ondanks een volle invallersbank misten beide ploegen nog heel wat titularissen. Binkom miste vooral in het aanvallend compartiment hun topscorer Onckelinkx en de ex-Butselspelers Derden en Vanzavelberg. De thuisploeg bracht het meeste gevaar.

In de loop van de eerste 25 minuten dicteerde Butsel het spel met een vlotte balcirculatie. Een erg bedrijvige Santoro zakte regelmatig terug om vanuit de actie zijn medespelers in schietpositie te brengen. Een vrije trap van Santoro werd met veel moeite door uitkeeper Wouters in hoekschop verwerkt. Santoro zag de vrijgelaten Vranckx die met buitenkant links de bal op de slof nam. Een kanonschot was dit niet, maar de bal belandde in de linkerbenedenhoek, 1-0!

Terwijl Butsel op zijn elan doorging, kon Binkom daar alleen een schot van Vanderlinden tegenover stellen. Santoro slaagde er weer in om Aktas centraal voor doel te zetten. Zijn plaatsbal werd door Wouters mooi gered. Na de drankpauze zakte de snelheid van uitvoering bij Butsel en kon Binkom twee keer zijn neus aan het Butseldoel steken met een vrije trap van Vanderlinden die door Hendrickx naast het doel gedevieerd werd. Gouwe ouwe Kim Vranckx wou zijn naamgenoot Dario imiteren toen ook hij met buitenkantje rechts een vluchtschot onder de lat liet dwarrelen dat door Steukers werd overgetipt. Kort voor rust kwam Aktas na een dubbele één-twee nogmaals alleen voor doel. Hij treuzelde te lang en uiteindelijk belandde de bal voor de voeten van Dario Vranckx die weer met een vluchtschot scoorde, 2-0 bij de spreekwoordelijke koffie!

In de tweede helft stonden niet verrassend heel wat nieuwe spelers op het veld. Binkom slaagde er beter in om de bal in eigen rangen te houden. Het doelgevaar bleef een Butselse aangelegenheid.

Keeper Wouters hielp dat gegeven een handje door iets te ver van zijn doel te staan. Gelukkig besloot Meulenbergs naast het lege doel. Een paar minuten later bediende de sterk ingevallen Mbonyubwabo met een strakke pass Meulenbergs die nu wel snel en koelbloedig afwerkte. Hij deed dat met een knal in de rechterwinkelhaak. Binkom stak nog eens de neus aan het venster. Daenen bracht de bal voor doel waar Duchateau zich vrij haakte, maar zwak en recht op de keeper besloot Onder impuls van Mbonyubwabo en Demarez bracht Butsel nog voor enkele gevaarlijke standjes voor doel. Dario Vranckx stak door naar Demarez die de weggedeemsterde Santoro door het hart van de Binkom-verdediging loodste, maar Wouters stond pal. Meulemans kruiste nog vanaf links naar Mbonyubwabo die de zoveelste open kans naast besloot, het bleef 3-0.

Doelpunten: 11′ en 43′ Vranckx (1-0 en 2-0), 59′ Meulenbergs (3-0)