logo Casalina

PSV 1820 bundelt vanaf volgend seizoen FC Perk en Steenokkerzeel Vlug-Op

PSV 1820 bundelt vanaf volgend seizoen FC Perk en Steenokkerzeel Vlug-Op
Steenokkerzeel Vlug-Op speelde goed maar vierde minder

Tweedeprovincialer FC Perk en derdeprovincialer Steenokkerzeel Vlug-Op slaan volgend seizoen de handen in mekaar. Beide teams worden er ééntje onder de naam PSV 1820. Perk Steenokkerzeel Verenigt 1820 blijft in hun aloude blauw-witte kleuren spelen en zal 600 spelers tellen waaronder 450 in de jeugd. De eerste ploeg van de heren zal in Perk spelen aan de site Kerkdreef en de vrouwen zullen dat doen in Steenokkerzeel, aan de site Damlaan. Het moet wel gezegd worden dat er nog flink wat werk op de plank ligt.

Wanneer beide teams één worden zal er sprake zijn van dertig jeugdteams, een mannelijke A-ploeg in tweede of derde provinciale en B-ploeg in vierde provinciale. Bij de vrouwen zal er een ploeg in tweede en derde provinciale staan, daarenboven is er nog een veteranenteam en een G-ploeg.

Zeven jaar geleden zaten beide clubs al rond tafel omtrent een mogelijke fusie, toen werd er eigenlijk al een zaadje geplant. Vorig seizoen kwam er effectief iets uit voort, diet leidde tot PSV 1820.

“De voetbalnaam hebben we zeker al mee! Op vlak van opleiding, jeugdwerking en visie op de sport kwamen we goed overeen. Bij Perk bieden we provinciaal voetbal aan bij de jeugd. We bezitten zes kleedkamers en duidelijk komen plaats te kort. In tweede provinciale draaien we momenteel financieel op ons maximum, een schaalvergroting was nodig. Dat we daarvoor een partner in dezelfde gemeente vinden, is mooi meegenomen. Op lange termijn hopen we door te groeien tot een deftige eersteprovincialer, het is mooi meegenomen dat er in Steenokkerzeel een synthetisch veld ligt. Op dat vlak zijn we vragende partij bij de gemeente, op dat vlak liggen we achter. We willen met eigen jeugd mooie teams distilleren, zeker omdat dit bij ons een familiegebeuren betreft”, wist Perkvoorzitter Bart Coosemans. “We zetten ook volop in op het vrouwenvoetbal en zijn daar fier op, vrijdagavond lokt flink wat fans voor onze beide vrouwenploegen.”

Bij Steenokkerzeel krijgen ze aan de site Damlaan een nieuw complex met onder meer nieuwe kleedkamers en een kantine.

“We hopen dat onze buur Perk zich dit seizoen in tweede provinciale kan handhaven. Onze ambitie op lange termijn is om zoveel mogelijk spelers uit de postcode 1820, zowel bij de jeugd als de eerste elftallen, te brengen. Momenteel tellen we vijf kleedkamers wat nu al veel te weinig is, toch zeker voor de 30 jeugdteams die eraan staan te komen. Perk heeft met zijn jeugd ondertussen een interprovinciaal statuut bereikt, een mooi gegeven en prima voor de toekomst”, gaf Vlug-Opvoorzitter Patrick De Maeyer aan. “Het zal allemaal te laat komen, vrees ik. Het moest er al lang liggen. Meer dan tien jaar geleden werden er plannen gemaakt voor dat nieuwe complex dat er nog steeds niet is. We hopen dat het er volgend seizoen bij de fusie wel kan zijn. Het uitstelgedrag in dit dossier loopt stilaan de spuigaten uit. Er mag beweging in de zaak komen”, sakkerde De Maeyer.

Tussenstandje.

KFC Perk staat in tweede provinciale b gedeeld veertiende op zestien teams, de B-ploeg staat momenteel zevende op zestien teams in vierde provinciale C. Bij Steenokkerzeel A staan ze na twaalf speeldagen gedeeld achtste in derde provinciale B. Hun B-team moet tevreden zijn met een vijftiende plaats op zeventien in vierde provinciale D.

KFC Perk B anno 2022-2023
KFC Perk B anno 2022-2023, de vrouwen spelen volgend jaar aan de Damlaan

De meiden van KFC Perk A delen de leiding in hun reeks met Ternat. In derde provinciale B doet het B-team het ook meer dan behoorlijk, ze bezetten momenteel de tweede positie op twee éénheden van leider Crossing Vissenaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *