logo Casalina

Provinciale, amateur en jeugdvoetbalcompetities pas opnieuw in 2021. Geen eindrondes!

Provinciale, amateur en jeugdvoetbalcompetities pas opnieuw in 2021. Geen eindrondes!
Aan het Sint-Veronicacomplex in Leefdaal zien ze in 2020 geen voetbal meer

Het Bestuur van Voetbal Vlaanderen besliste in zitting van 28 oktober 2020 om de competities stop te zetten tot maandag 4 januari 2021 gezien de verstrengde coronamaatregelen. Het eerste competitieweekend op velden kan vanaf zaterdag 9 januari plaats vinden. Zeer uitzonderlijk zouden inhaalmatchen gespeeld kunnen worden in het weekend van 26 en 27 december, maar dat is verre van zeker. Er zullen ook geen eindrondes worden gespeeld gezien de drukke kalender die eraan komt in 2021.

“Op bepaalde zaken hebben we als federatie geen rechtstreekse impact. Elke beslissing blijft voorwaardelijk gezien de constant veranderende coronasituatie. Gezien vele clubs snakken naar een duidelijke tijdslijn en naar toekomstperspectief geven we het volgende mee: We plannen de hervatting van de competities vanaf maandag 4 januari 2021. Futsal en minivoetbal kunnen op die dag met een nieuwe competitieweek starten. Het eerste weekend voor de veldvoetbalcompetities wordt ingepland op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2021. Dit geldt voor senioreswedstrijden, competitief en recreatief, net als voor alle jeugdwedstrijden”, klonk het bij Voetbal Vlaanderen. “
Inhaalspeeldagen kunnen midweek worden gespeeld, op één van de volgende woensdagen; 6, 13, 20 of 27 januari 2021. Indien de coronasituatie het mogelijk maakt kunnen die wedstrijden ook in overleg tussen teams en het verantwoordelijke competitiesecretariaat uitzonderlijk op 26 of 27 december 2020, of op 2 en 3 januari 2021 worden gespeeld. Het is de ambitie om de clubs zo snel mogelijk op een gelijk aantal gespeelde wedstrijden te krijgen met het oog op een verder correct verloop van de competitie in functie van de afgesproken algemene regels van toepassing inzake vroegtijdige beëindiging.”

Geen eindrondes in het seizoen 2020-2021.

“Het bestuur besliste in het seizoen 2020-2021 geen eindrondes te spelen, gezien er door het uitstel van de competitie en de geplande heropstart begin 2021, te weinig speeldagen beschikbaar blijven in de kalender. Bijkomende stijgers en dalers worden aangeduid over de reeksen heen op basis van de gekende regels. De aangepaste kalender zal u uiterlijk 1 december ontvangen. Zoals u weet passen we in het competitievoetbal met stijgen en dalen de kalender aan op basis van de juiste opeenvolging van de geplande wedstrijden, zodat we er met meer kans in slagen om elke club op zijn minst éénmaal tegen alle andere clubs te laten spelen.”

De jeugd tot en met de U13 kan trainen en vriendschappelijk spelen.

“Voetbal Vlaanderen hoopt dat haar voetbalclubs met een jeugdopleiding de kans met beide handen grijpen om tijdens de lockdown de toegelaten trainingen en vriendschappelijke wedstrijden tot en met U13 op een veilige manier te organiseren. Voetbal Vlaanderen staat volledig achter het advies van virologen en psychologen én de beslissing van onze politici om onze voetballende kinderen tot en met twaalf jaar gezonde, leerrijke en plezierige sportbeoefening de komende weken indoor en outdoor aan te bieden. Onze clubondersteuners staan paraat om onze clubs te helpen bij praktische problemen aangaande de organisatie van dergelijke trainingen en vriendschappelijke wedstrijden.”

Het staat de clubs uiteraard vrij om ook de jeugd te sparen tot het nieuwe jaar om het honderd procent veilig te spelen.

De U10 van NV Keerbergen en SK Keerbergen kunnen voorlopig vriendschappelijk blijven spelen
De U10 van NV Keerbergen en SK Keerbergen kunnen voorlopig vriendschappelijk blijven spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *