logo Casalina

Promovendus Kessel-Lo klopte leider RWDM B

Promovendus Kessel-Lo klopte leider RWDM B
De meiden van KVC Kessel-Lo 2000 anno 2022-2023

De meiden van KVC Kessel-Lo 2000 realiseerden in tweede provinciale een ware stunt door de tot voor kort ongeklopte Brusselsen te verslagen met 3-1. De bordeauxgetinte winnaressen hadden nochtans een moeilijke seizoensstart in de benen, maar bleven allesbehalve bij de pakken zitten. Dat resulteerde in dit heuglijke resultaat.

Trainer Jordy Allemeersch zag het de voorbije periode positief evolueren

“Na een moeilijk seizoensbegin zonder winst en een off-day tegen Heide-Linter zaten we even in een vertrouwensdipje, waarin we een beetje ons DNA kwijt waren. Na een gezamenlijk groepsgesprek onder de speelsters stonden de neuzen weer in dezelfde richting. Op training zag ik flitsen van het Kessel-Lo van vorig seizoen. Een ploeg die voor elkaar werkt en die elkaar ook scherp kan houden. De ommekeer kwam dan helemaal na winst tegen Veldkanteva’s vorige week. Er viel een soort van last van onze schouders. De eerste drie punten waren een feit en we konden met vertrouwen naar de topper tegen RWDM toewerken. Op voorhand wisten we dat ze zowel tactisch als technisch, op individueel en collectief vlak een sterke ploeg zijn.”

Tijdens de bespreking vooraf vroeg Allemeersch zijn speelsters om RWDM niet in hun spel te laten komen

“Zo wilden we zonder druk spelen. Vanaf minuut één zaten we meteen goed in de match, met een tempo dat hoog lag. Het spel ging veel op en af, we creëerden twee à drie goede kansen en gaven amper iets weg. Tijdens de rust moedigde ik hen aan om te geloven in winst en ons niet in te graven. We verwachtten van RWDM net hetzelfde. In het begin van de tweede helft was het even zoeken, waarbij RWDM verdiend op voorsprong kwam. De speelsters reageerden niet teneergeslagen, en gingen er nog vol voor. Deze reactie was voor mij al al een kleine overwinning. We trokken uiteindelijk aan het langste eind en scoorden twee keer op de juiste moment. Als coach bekijk ik dit als een zeer mooie teamprestatie, niet alleen omdat we winnen tegen de tot nog toe ongeslagen leider, ook omdat we onze teamspirit teruggevonden hadden. Het niveau in tweede provinciale ligt duidelijk hoger, het is een reeks waarin je met elke ploeg rekening moet houden. Het is dan ook prettig om dit jaar een brede kern te hebben, waarin alle twintig speelsters hun meerwaarde hebben. We kijken uit naar de topper tegen Moorsel en het verdere verloop van het seizoen. We mikken in eerste instantie op het behoud en dus de middenmoot.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *