Plenke Werchter klopt KDN United en doet vertrouwen op

Plenke Werchter (l) hield de zege thuis tegen de reserven van KDN United

Vierdeprovincialer Plenke Werchter wou na een mindere bekerprestatie op SC Orsmaal thuis vertrouwen opdoen tegen een mix van A-spelers en reserven van KDN United. In de eerste helft was er vooral veel balverlies op het middenveld en ging het op en neer. De jonge Kabaro brak net voor rust de score open voor Plenke, de immer opgewekte Yelle Cuvry maakte gelijk op strafschop. Daarna maakte Plenke het twee keer af op stilstaande fase.

In de beginfase dreigde Plenke met Kabaro en Van De Gaer, er viel veel afval te rapen op het middenveld in deze veredelde studieronde. Halfweg de eerste helft werd de toon iets bitsiger, maar dat ebde weg. Tegen het half uur kwamen de bezoekers meer in het verhaal voor, Coomans trapte in de rechterbenedenhoek. Plenkedoelman Vos lag er. Na een één-tweetje ging KDN’er Govaerts op doel af, maar miste hij deze kans. Coomans trapte op doel, Vos pakte. Voor rust kreeg Kabaro nog twee kansen, de tweede was raak. Hij kreeg rond de middenlijn de bal op de rechterflank en werkte zich voorbij een viertal tegenstanders. Finaal stifte hij de bal over goalie Serneels, puik doelpunt en meteen de 1-0 als ruststand.

Enkele minuten in de tweede helft werd een handsbal gefloten in de zone van de waarheid van Plenke. Cuvry zette zich achter de bal en trapte genadeloos in de rechterwinkelhaak, 1-1. Op het uur begon Plenke vooraan met een kwartet te jagen. KDN zocht de snelheid via Aerssens, Van Der Mieren en Stiennon. Iets voor minuut 70 een corner voor Plenke, Town borstelde deze naar het midden waar Van De Gaer hard binnentrapte, 2-1! Een minuut of zes trapte Town opnieuw een hoekschop vanaf rechts, aan de eerste paal vond hij het hoofd van Theys die in de korte hoek afwerkte, 3-1. Plenke bracht nog een mooie aanval die begon bij Kabaro, die links doorspeelde naar Geeraerts. Hij zocht voor doel Rukundo, maar de bal werd ontzet. De laatste kans was voor de bezoekers, Abdirizak zag zijn schot afgeblocked.

Doelpunten: 44′ Kabaro (1-0), 48′ Cuvry (1-1), 69′ Van De Gaer (2-1), 75′ Theys (3-1)