logo Casalina

Op zoek naar voetbalstatistieken? Www.freekick.be brengt licht in de duisternis

Op zoek naar voetbalstatistieken? Www.freekick.be brengt licht in de duisternis
www.freekick.be in beeld

Al enkele jaren is www.freekick.be de vaste waarde voor statistieken omtrent het nationale voetbal. Sinds de coronaperiode is developer van beroep Antoine Depuydt (29) de drijvende kracht achter deze website voor en dus door de voetbalsport. De speler uit Wezembeek-Oppem kwam tot vorig seizoen in actie bij SK Steenhuffel, maar is dit seizoen actief bij nieuwbakken tweedeprovincialer KVC Delta Londerzeel, tenminste als hij van zijn knieblessure verlost raakt.

BHS United (l) kon geen punten rapen bij SK Steenhuffel
Vorig seizoen speelde Depuydt nog bij Steenhuffel (zwarte shirt), hier in actie tegen BHS United

Momenteel staan er 68.157 spelers, 7.499 stafleden, 2.603 ploegen, 178 competities en 9.655 profielen op de site. Depuydt was niet aan zijn proefstuk toe.

“Ik begon al tien jaar geleden met een soortgelijke app, dat valt te vergelijken met het huidige SportEasyapp. Je kon er wekelijks je ploeg en de resultaten daarvan instellen. Het nadeel was dat alles moest komen van de beoefenaars in kwestie. Ik mikte op meer automatisering en werkte tijdens corona uiteraard veel meer thuis en had ik sowieso ook meer tijd. Alles werd en wordt door mij gegenereerd. Als je zelf een account hebt, dan kun je je eigen statistieken en die van je team zelf aanpassen, uiteraard reken ik wel op fair play wanneer men dat invult. Tot nu toe betrapte ik nog niemand op misbruik hiervan, gelukkig maar. Ik moet dat uiteindelijk ook nog wel groen licht geven, ik heb ook een overzicht over wie wat aanpast. Om de paar dagen zijn er steeds enkele aanpassingen”, becijferde Depuydt.

Www.freekick.be gaat terug tot 2019, sindsdien verdwenen clubs kan je ook terugvinden.

“Het was oorspronkelijk bedoeld als een soort Linked In voor Belgische voetbalclubs en spelers. Er is echter nog heel veel werk aan de winkel, ik ben benieuwd hoe het zal evolueren. Hopelijk kan iedereen er wat zijn weg in vinden”, besluit Depuydt die als IT’er én speler zijn twee liefdes in zijn uit de hand gelopen hobby kan combineren.

Antoine Depuydt in de Delta Londerzeelkleuren
Antoine Depuydt in de Delta Londerzeelkleuren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *