Olympia Wijgmaal schiet zichzelf tijdens slotkwartier in de voet tegen Houtvenne

Bij de rood-witte bezoekers vlnr Van Hoogten, Diedhiou en Camara die instonden voor de vier goals op Wijgmaal

Rode lantaarn in tweede amateurreeks B, Houtvenne pakte zijn tweede seizoenszege na een dol slotkwartier waarin het een 2-1-achterstand omboog in een 2-4-voorsprong. In de openings- en slotfase kregen de Leuvenaars telkens een strafschop te slikken. Middenvelder en invaller Kalonji had een mindere beurt achter de rug, hij zou volgens de ref een bezoeker geduwd hebben in de Wijgmaalse zestien en lag zo aan de oorzaak van de 2-3.

Houtvenne speelde uitzonderlijk in het wit-rood in plaats van hun traditionele groen-rood.

Houtvenne kreeg na enkele minuten een penalty nadat doelman Vanwelkenhuysen met de hand Van Hoogten zou onderuit hebben gehaald in het eigen strafschopgebied. Camara zette zich achter de bal en vuurde centraal in doel, 0-1. In het eerste half uur ontbrak Olympia grotendeels in de zone van de waarheid en was de tweede bal voor Houtvenne.

Camara scoort de 0-1 op strafschop

Na het half uur kwamen ze erdoor, Dewaet maakte in de linkerhoek de 2-1 vanop afstand, op dat moment verdiend te noemen! Tussendoor had Vanwelkenhuysen Diedhiou van de 1-2 gehouden. Benamar trok nog eens op wandel maar stifte de Wijgmaalse kans over doel. Met nog vijf minuten voor rust brak bezoeker Van Hoogten uit, Vanwelkenhuysen zette de spurt van zijn leven in en verliet zijn strafschopgebied. Een botsing tussen beiden was het gevolg, de ref liet doorspelen. Na enkele vijven en zessen eindigde de bal over doel na een verre lob van El Attabi. Kort nadien haalde Bambi nog de bal uit de lucht en legde deze klaar voor Benamar, zijn harde schot belandde links naast doel.

De 1-1 van Dewaet krulde naar de linkerbovenhoek

Bij aanvang van de tweede helft kreeg Olympia verschillende kansen tot de 3-1, maar kreeg het deksel op de neus.

Na rust kreeg Bambi rechts de bal, die legde af naar Mertens. Bono zette voor en aan de tweede paal werkte Da Silva overhoeks binnen, 2-1. Mertens en vooral Bambi op het uur kregen de kansen op de 3-1. Bambi ging alleen aan de haal en trapte nipt voorlangs, mits een pass op Benamar had de match besloten kunnen zijn. In de tegenreactie schoot El Attabi vanaf de linkerflank richting doel, Vanwelkenhuysen zweefde uit de verste hoek, het gevaar was voorlopig even geweken. Op minuut zeventig gaat bezoeker Diedhiou neer in het Wijgmaalse strafschopgebied, te makkelijk oordeelt de scheidsrechter…

Met nog iets meer dan tien minuten te gaan werd Diedhiou centraal vrijgespeeld en klaarde hij de klus, 2-2. Een duwfout van Kalonji in de zestien leverde de bezoekers hun tweede strafschop op, nu koos Camara de linkerhoek, 2-3. Finaal velde Saka het verdict door vanaf rechts op Van Hoogten voor te zetten, deze bedankte door de 2-4 te scoren. “Ik dacht dat het bij de 2-1 voor Wijgmaal over en out was voor ons. En kijk wat er nog finaal uit de kast valt voor ons”, reageerde een enorm blije bezoekende coach, Vedran Pelic, die iedereen nog kent als lange ex-spits van KVC Westerlo.

Doelpunten: 3’ Camara (0-1 strafschop), 32’ Dewaet (1-1), 49’ Da Silva (2-1), 79’ Diedhiou (2-2), 85’ Camara (2-3 strafschop), 87’ Van Hoogten (2-4)