Olympia Wijgmaal pakt in extra tijd eerste zege van het seizoen, dat deed deugd!

De 2-1 werd uitgelaten gevierd

Olympia Wijgmaal pakte letterlijk in de slotseconde de zege tegen een, vooral in de eerste helft, fiks opzittend SK Pepingen-Halle. In de eerste helft hadden de bezoekers de beste kansen en kwamen ze op voorsprong, in de tweede periode kantelde het spelbeeld en in de laatste tien minuten leidde dat tot de onvermijdelijke “erop en erover”. Tim Boogaerts zag zijn vrije trap afwijken en in doel belanden en het was prijs voor de drie punten.

De eerste kans was voor de bezoekers, Emmaneel trapte de bal in de handschoenen van goalie Vanwelkenhuysen. Schoonjans dreigde via links en gaf voor. De gehaaste kopbal van Baras ging over, het was slechts uitstel. Daarna ontrolde zich over links een actie van Ertveldt die naar doel trapt, doelman Vanwelkenhuysen bokste weg op Baras die binnenwerkte, 0-1.

De fans sprongen op, Pepingen-Halle op 0-1

De bezoekers zaten kort op de bal, waardoor Olympia soms de bal snel en ver moesten wegwerken. Ook de tweede bal was voor de bezoekers uit de carnavalstad, ze zetten meer body. Brian Schoonjans was één van de beteren op het veld. Op minuut twintig rende Morgan rechts door en mikte de bal net naast de winkelhaak. Op het half uur behoedde de Wijgmaalgoalie zijn team van de 0-2 door een schot van Houssane uit de kleine hoek te houden. Daarna mikte Baras vanaf rechts iets voor het strafschopgebied een schot naar het dak van het doel, Vanwelkenhuysen tikte in corner. Daarna vergat Baras de 0-2 te maken. Hij koos voor eigen succes en besloot op de keeper maar kon ook op Emhandi afgeven, die vrij stond.

In de tweede helft kwam Wijgmaal beter in zijn spel en kantelde het evenwicht. Op het uur kopte Dewaet op corner een dot van een kans over. Met de inzet van Bambi met nog 25 minuten te gaan en een flankenwissel kwam er ruimte. In minuut tachtig stond invaller Vandenberghe opeens alleen voor Vanwelkenhuysen en lobde hij over en net naast. Aan de overzijde haalde Van Belle Morgan neer in het strafschopgebied, ref De Couvreur wees resoluut naar de stip. Benamar werkte in de linkerhoek af, doelman Vandervorst lag in de goede hoek, maar lag er net niet goed genoeg, 1-1.

Benamar trapt de 1-1 op strafschop binnen

Het vuur kwam in de thuisploeg, in de extra tijd was het nog alle hens aan denk. Invallers Herroelen en Kalonji trapten de bal nog naast doel, het leek 1-1 te blijven. Boogaerts kreeg vanaf rechts een vrije trap, die week af en vloog binnen, 2-1! Olympia ging feestend de nacht in.

Doelpunten: 3’ Baras (0-1), 80’ Benamar (1-1 strafschop), 92’ Boogaerts 2-1