logo Casalina

Olympia Wijgmaal draait het sportieve roer om: Mario Nobels vertrekt, Stéphane Demets depanneert 12 speeldagen

Olympia Wijgmaal draait het sportieve roer om: Mario Nobels vertrekt, Stéphane Demets depanneert 12 speeldagen
Coach Nobels en T2 Janssens respectievelijk de eerste en tweede van rechts in hetzelfde beeld vervat

Stéphane Demets (46) uit Zellik is de nieuwe trainer van Olympia Wijgmaal, na een mindere drie op twaalf en het afdalen naar de twaalfde plaats werd huidig coach Mario Nobels en T2 Tim Janssens bedankt voor bewezen diensten. De nieuwe hulpcoach is Jo Mertens, die eveneens een bestuursfunctie waarneemt bij de blauw-witten. De opdracht voor het nieuwe duo is alvast overduidelijk.

“Als hoofdtrainer weet je steeds dat het op ieder moment gedaan kan zijn. Een wijs man zei me ooit dat als je tekent als T1 je eigenlijk al voor je ontslag tekent. Met mindere resultaten behoorde een ontslag tot de opties. Wel zitten we in de jaarlijkse mindere periode van de examens, met studenten die ofwel niet ofwel fysiek niet top aanwezig zijn. Normaal gezien kwam het dan deze maand op de rails. Ik wens ze het beste toe en hoop dat ze zich redden”, aldus afscheidnemend coach Nobels.

Nobels was vorig seizoen T2 van Steven De Pauw, de blauw-witten zakten naar derde amateur en zagen buiten hun jeugdspelers de meeste basisspelers vertrekken. Ze begonnen minder aan de competitie, naar de winterstop toe konden ze hun wagon aanhaken aan de middenmoot. Daarna was het terug minder. Voorbije thuismatch tegen Beringen was vooral de eerste helft niet veel soeps. Enig lichtpunt was de driftig ingevallen jonge Gilles Lemmens die terug snelheid in het spel bracht.

Demets speelde in eerste klasse ruim 350 matchen, dat gebeurde bij onder meer  RWDM, SK Beveren en KV Kortrijk. Als trainer was hij actief bij KSK Heist en Rupel Boom. Hij leerde zijn nieuwe T2 Mertens bij Heist kennen.

“Ik werkte drie jaar bij Heist met Jo Mertens, die zit nu in het bestuur bij Wijgmaal. Hij vroeg me om een handje te komen helpen. Dit was eigenlijk onvoorzien, maar voor Jo deed ik dat. Had je me eind 2022 gevraagd of dit op mijn agenda stond, ik had verbaasd opgekeken. Mertens staat er me nu ook bij als T2. In Olympia kom ik drie oude bekenden tegen die ik nog getraind heb bij Heist; doelman Amenga en veldspelers Herroelen en van der Auwera. We gaan samen iets op poten zetten de komende 12 speeldagen, daarna scheiden de wegen. Mijn ambities liggen eigenlijk in de profreeksen. Ik heb nog geen zicht op komende tegenstanders, maar tegen de match zondag zal dat wel in orde zijn”, aldus Demets.

Door het ontslag van Nobels en Janssens plegen ze een kleine stijlbreuk bij Olympia.

“De trainer doorheen het seizoen ontslagen, dit is niet de stijl van het huis. Dat beseffen we ook vanuit het bestuur. Langs de andere kant met inzet en goede wil, gingen we er niet meer komen. We hadden erop kunnen mikken dat het nog goed ging komen, maar als dat risico verkeerd werd ingeschat dan kwam je te laat. Trainer Demets zal ons de komende twaalf weken depanneren, bekijk het als een vriendendienst tot het einde van het seizoen. Dit was een buitenkans. Je krijgt niet jaarlijks de kans om eind januari om een vrije T1 van dat niveau, hij heeft een Uefa Pro Licensediploma, aan te stellen. Voor volgend jaar zijn we op zoek naar een nieuwe sportieve staf. T2 Janssens bieden we opnieuw een kans aan om in onze jeugdwerking actief te zijn, maar de bal ligt in zijn kamp om te zien of hij dat nog wilt. Op de eerste training zat het onmiddellijk goed, het is een imposant figuur en dwingt respect af. ”, wist bestuurslid Paul Vanhemelryck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *