Olympia Wijgmaal beslecht derby tegen KAC Betekom in zijn voordeel

Mertens trapt de winnende 2-1-penalty tegen de netten

Olympia Wijgmaal kwam op de zevende speeldag in derde amateur b tegen KAC Betekom op achterstand, maar kwam op slag van rust terug op een 2-1-voorsprong. In de tweede helft stonden ze collectief in blok en vingen ze het offensief van de bezoekers op. Zo laten ze de gevarenzone tijdelijk achter zich en blijft het voor KAC bij twee opéénvolgende overwinningen. Uitblinkers Bono Mertens en doelman Maxime Amenga geven hun relaas weer.

KAC Betekom en Olympia Wijgmaal lopen het veld op

Olympia werd rond minuut 5 voor de eerste keer gewaarschuwd met een kopbal van Clerckx die rakelings naast vloog op corner. Amper een minuut later stuurde Clerckx De Winter randje buitenspel diep, hij verschalkte Wijgmaalgoalie Amenga overhoeks 0-1. In deze fase liet KAC de bal aan de bezoekers. Iets na het half uur ging Miri links door en omspeelde hij een trio, hij gaf centraal voor aan Mertens die rechts in doel besloot, 1-1. Op slag van rust werd Olympiaspits Ephraïm onderuit gehaald door doelman Nauwelaerts, strafschop. Mertens benutte deze in de linkerhoek. Wijgmaal met een mentaal voordeel de rust in. Ephraïm werd gewisseld toen hij bij de penaltyfase een tik tegen de dij kreeg.

In de tweede helft waren er nog kansen aan beide zijden

Net na schaften kapte Ben Hammou zich links voor het strafschopgebied vrij en mikte hij naar de verste hoek. Goalie Nauwelaerts kon enkel wegboksen, Alassan kon de rebound niet benutten. Enkele minuten nadien stormde Vermeiren alleen op doel af. Met dit moment stond of viel alles in deze wedstrijd, zijn schot werd door de rechterhand van Amenga gered. De rebound van De Winter trof evenmin raak. Iets voor het uur leek Alassan door en werd hij door El Hadj gehaakt op de rand van het Betekomse strafschopgebied, de ref was mild met geel. Na het uur werd Mateso vrijgespeeld, zijn schot werd gepakt door Amenga. Die stond ook pal voor de kopbal van Clerckx. Met nog een kwartier op de klok leek de 2-2 van de voet van Clerckx te vallen, offside gevlagd door de lijnrechter. Algemene consternatie bij Betekom, hier kwam Olympia even goed weg. Een handvol minuten later had Janssens te veel tijd nodig om te trappen, weg kans. De ingevallen Arbai had nog twee kansen, maar het bleef 2-1. “Gedaan met water en brood, we kunnen weer eens goed gaan eten”, klonk het bij thuisspeler en aanvallende kracht Jitse Dupont.

Ook matchwinnaar Bono Mertens had iets te vertellen.

“We hebben enorm uitgekeken naar deze derby, deze winst deed enorm deugd. Ik ben blij met de drie punten en de vreugde die deze opleveren voor werkelijk iedereen van deze club. In de tweede helft trokken we met ons collectief deze zege over de streep. We kijken er al naar uit om komende speeldag sportief weerwraak te gaan nemen op Houtvenne”, reageerde Mertens die na zeven speeldagen al zes treffers op zijn teller heeft staan. “Dat was vorig seizoen ongeveer mijn totaal. Dat mijn scorend vermogen stijgt is positief, maar het belangrijkste is dat deze inbreng de club iets oplevert.”