Olympia Wijgmaal B scoort voor tweede keer op week tijd vijf keer

Tremelo B en Wijgmaal B (uitzonderlijk in zwart-rood) poseren samen voor de match

Vanaf de beginminuten kwam Wijgmaal B al stevig opzetten op het veld van KV Tremelo B. Dat resulteerde al onmiddellijk in een doelpunt van Vungbo, Tremelo B probeerde de bakens te verzetten. Ze werden rond het uur met de neus op de feiten gedrukt, het werd 0-3 en later zelfs 0-5. Hierdoor staat Olympia B voorlopig vierde in vierde provinciale C.

De bezoekers zetten al snel hoge druk.

Een vrije trap vanaf rechts werd slecht weggewerkt door de Tremelodefensie, Vungbo kreeg de bal en werkte deze van dichtbij binnen, 0-1. In de tiende minuut probeerde Wijgmaalnaar Bruynseels het vanaf afstand, Tremelodoelman Baeten lag goed in de linkerbenedenhoek. Iets voor het kwartier schilderde Verbeek de bal vanaf de linkerzijde op het hoofd van El Iar, zijn kopbal kwam op de lat terecht. Daarna ging de Olympiavorm stilaan liggen.

Wijgmaal B opende snel de score
In de tweede helft kwam het thuisteam opzetten, maar kregen ze het deksel op de neus.

In de tweede helft maakte Vrancken de actie over links, De Marrez verwerkte de voorzet tegen de deklat ook de rebound miste doel. Net wanneer je denkt dat de gelijkmaker er kan komen, viel aan de overzijde het doelpunt. Saerens werkte de bal binnen aan de linkerzijde in doel, 0-2. Ook de volgende kans was raak. Wijgmaal B speelde een mooie actie uit die Vungbo afmaakte, eveneens links in doel. Met nog een kwartier te gaan was het aan Ngobila Mayo om de score op te drijven. In de slotfase haalde Schelfout Roeckx neer in het strafschopgebied, Roeckx zette zelf de strafschop om, 0-5. Tussendoor stuurde Mattheus Schelfout diep, maar hij plaatste de bal rechts naast doel. De laatste kans was voor Tremelo B, Naert trok solo naar de keeper Monier. Deze was tijdig uit zijn doel om erger te voorkomen.

Doelpunten: 3′ Vungbo (0-1), 56′ Saerens (0-2), 58′ Vungbo (0-3), 76′ Ngobila Mayo (0-4), 83′ Roeckx (strafschop 0-5)