logo Casalina

Olivier Van Impe proeft volgend jaar bij Racing Butsel voor het eerst van een rol als hoofdcoach

Olivier Van Impe proeft volgend jaar bij Racing Butsel voor het eerst van een rol als hoofdcoach
Racing Butsel zal volgend seizoen ook flink vernieuwd worden

Olivier Van Impe (39) uit Erps-Kwerps zal vanaf volgend seizoen bij tweedeprovincialer Racing Butsel voor het eerst als hoofdtrainer van een eerste ploeg fungeren. Hij zal samen met voormalige medekeeper Kevin Van de Vel als T2 en T3 en conditioneel trainer Kevin Van Calster de sportieve staff uitmaken bij de lichtblauw-witten. Deze jaargang doet hij uit als T2 en keepertrainer onder T1 Wesley Socquet.

Na een decennium Wesley Socquet die naar reeksgenoot KV Tervuren-Duisburg trok, kreeg Van Impe een fikse sportieve erfenis.

Bij KFC Diest stopte hij met spelen door een blessure. Bij de zwart-witten leerde hij voor het eerst Butsel kennen daar ik er als eens tegen speelde.

Gezien hij ondertussen was verhuisd naar het Kortenbergse werd hij trainer van de jeugdploeg van zijn zoon Lucas bij KFC Herent, hij volgde zijn zoon mee naar HO Veltem waar hij TVJO en huidig trainer bij Butsel Socquet leerde kennen.

“Hij overtuigde me om keepertrainer en dan ook vanaf deze jaargang T2 te worden. Toen zijn vertrek naar Tervuren-Duisburg werd vernomen, contacteerde Butsel me waar ik al vier jaar in de sportieve staff zit. Ze vroegen me om het over te nemen. Dat zijn zeer zachte en vriendelijke mensen. We willen ondanks mogelijke vertrekkers andermaal een degelijk team samenstellen volgend seizoen. Jaren geleden bevonden we ons in de lage middenmoot in tweede, vorig jaar waren we vijfde. Ik hoop dat we dit en volgend seizoen dezelfde weg opkunnen. Samen met Kevin Van de Vel en Kevin Van Calster willen we sterk presteren en een goede balans brengen in een goede groep. We willen het goede werk van Socquet van de voorbije tien jaar verderzetten en erin slagen om het goed te doen.”

Aan ervaring op het voetbaltoneel heeft Van Impe allesbehalve gebrek. De doelman, die afkomstig is uit Aalst, begon zijn sportieve carrière als knaap bij Eendracht Meldert, daarna volgden FC Denderleeuw en topklasser AA Gent. Uit eigen jeugd schopte hij het tot de bank van de eerste ploeg als tweede doelman na Rode Duivel Frédéric Herpoel. Hij speelde niet zoveel maar verdedigde in 2004 zowaar het doel eens tegen Club Brugge. Van Impe verloor twee jaar door een zware blessure en herbegon bij toenmalige vierdeklasser Verbroedering Meldert. Daarna volgden SK Londerzeel, KVK Tienen, Rupel-Boom, Duffel en Diest.

Als “nieuwkomer” tekende ex-speler Jels Seynaeve die je zowel als verdediger of als middenvelder kan uitspelen. Spoedig worden nog nieuwe namen verwacht bij Racing Butsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *