OHR Huldenberg wint spannend duel bij VK Linden

OHR Huldenberg (l) ging met de punten lopen op Linden

Verdediger Michiel Devyver liet de enige goal in de partij VK Linden tegen OHR Huldenberg noteren. Dat smaakte zoet voor de bezoeker, immers vorig seizoen blesseerde hij zich zwaar aan de Kerkdreef in Linden. Huldenbergdoelman Symen Greven redde in de slotminuut de spreekwoordelijke meubelen door een vrije trap van Beka.

OHR begon het snelste met een diepe bal op Charlier, die snel werd ontzet. In de tweede minuut mikte Calgan een vrije trap op de linkerpaal. De rebound kwam terecht bij Plützer die Rooseboom aanspeelde, hij werkte nipt over. Plützer trapte vanaf rechts in de kleine hoek, andermaal stond Greven paraat. Thuisspeler Somers poogde het vanop afstand, een schot vanaf 35 meter werd net overgetikt door OHR-goalie Greven. Aan de overzijde hield Meylemans enkele VKL-verdedigers aan de praat net voor de Lindense zestienmeter en mikte de bal net naast de rechterpaal. Bij een corner had Michiels eerder naast gemikt met de kop.

In de tweede helft werd Goedeweeck gezocht, maar het gevaar werd ontzet. In minuut 65 een bal vanaf links voor OHR, Michiels kopte op de lat en Devyver scoorde in de rebound, 0-1!

Devyver deed zijn duit in het zakje met de enige treffer

“Het nieuwe systeem werkte goed, het pakte goed uit. In de eerste helft kregen we zelf de grootste kansen, we hebben niet veel weggegeven. In de tweede helft zijn we na ons doelpunt onbewust teruggekropen, gelukkig wisten we goed wie we in het oog moesten houden. Bij de goal zag ik de bal op de lat landen en bleef staan, gelukkig kwam het leer mijn kant uit en kon ik afwerken. Dit is een mooie sportieve weerwraak voor vorige jaargang. Toen blesseerde ik me hier om daarna meer dan drie maanden out te zijn, dit smaakte. We moesten ook winnen op Linden, volgend weekend ontvangen we immers topper Bierbeek”, wist Devyver wiens vorige team Bierbeek was.

Greven begon op zijn vijfde te spelen bij Ottenburg SK, zijn laatste jaar bij de U13 beleefde hij bij het gefuseerde VK Huldenberg. Daarna ging hij enkele jaren naar Tempo Overijse, op zijn vijftiende ging het richting Woluwe-Zaventem en dat voor het eerst als keeper daar hij voordien veldspeler was. Hij schopte het er tot eerste doelman, een kruisbandblessure smeet roet in het eten.

Na de 0-1 was het bijna allemaal Linden wat de klok sloeg qua kansen. Vooral Somers, Vanderstappen en de ingevallen Beka tekenden voor gevaar. Beka was links alleen door, maar hij werd gestuit door een snel uitgekomen Greven. In de slotminuut volgde een vrije trap voor VKL, de laatste kans tot de puntendeling. Beka zette zich achter de bal, Greven stopte in twee keren deze gevaarlijke kans.

Greven beleefde vier seizoenen bij Nossegem en is aan zijn eerste seizoen OHR toe

“We begonnen geconcentreerd, de bal viel in de eerste helft ook amper goed voor hen. Er ging veel dreiging uit van Linden, vooral in de tweede helft. In de slotminuut was het nog even bibberen bij die vrije trap, gelukkig had ik hem. Het belangrijkste is dat de zege binnen is. Het is goed dat we in Linden de drie punten pakten, gezien we komend weekend Bierbeek ontvangen”, wist Greven. “In het klassement verdienden we minstens drie punten meer. We kregen tegen Grimbergen tien grote kansen, geen daarvan haalde het doel. Zij kregen vier mogelijkheden, waarvan ze er drie scoorden. Gelukkig wonnen we nu, dit heft elkaar op”, wist Greven.

OHR ontvangt zaterdagavond thuis leider Bierbeek, daags nadien moet VK Linden op bezoek bij tiende HO Veltem.