logo Casalina

OHR Huldenberg pakt klinische zege tegen felopzittend KFC Herent

OHR Huldenberg pakt klinische zege tegen felopzittend KFC Herent
OHR Huldenberg (l) hield de punten thuis tegen KFC Herent

OHR Huldenberg won met de vierde keer dit seizoen met 1-0, deze keer was een hevig strijdens KFC Herent het kind van de rekening. In de eerste helft kreeg thuisteam OHR flink wat kansen, in de tweede helft waren die veel schaarser, maar net dan scoorden ze via Kevin Wouters. De blauw-gelen zetten nog een enorm eindoffensief in, maar moesten puntenloos huiswaarts keren.

Het duel begon evenwichtig

In minuut tien zette Michiels zich centraal door rechts en gaf hij af aan Vergauwen die neerging in de Herentse zestien, de ref zag er niets in. Op het kwartier belandde een voorzet vanaf links van Goedeweeck op het hoofd van opnieuw Vergauwen die overhoeks rakelings naast de paal kopte. Op minuut vijfentwintig lijkt bezoeker Croonenberghs met een schot te scoren voor Herent, dat was buiten de lijnrechter gerekend die offside vlagde. Op het half uur volgde een corner voor Herent Van Renterghem kopte naar doel, maar zag zijn inzet afgeweerd. In minuut 38 gaf Michiels de bal rechts mee aan Dieter Charlier. Hij mikte naar de eerste paal, maar Herentgoalie Seynaeve stond pal. Net voor de rust speelde OHR-kapitein Devijver Vergauwen vrij. Hij omspeelde twee verdedigers en sneed naar binnen, maar zag zijn schot afgeblocked, 0-0 bij de pauze.

De tweede helft bracht een doelpunt

Een vrije trap vanaf links van Dieter Charlier belandde bij Kevin Wouters die binnenwerkte, 1-0! Een vijftal minuten later werd hij gewisseld met pijn aan de lies. Bij de bezoekers brengen Everaerts en Larivière gevaar met een kopbal en schoten vanuit de tweede lijn. In minuut zeventig volgde een wereldredding van thuiskeeper Greven. Hij haalde een vrije trap in de linkerkruising van Claes eruit. Daarna kwam de bal tegen de kruising terecht en werd die ontzet, OHR ontsnapte. Enkele minuten later na een corner vanaf rechts trapte Dieter Charlier de bal op de dwarslat. De supporters lieten zich horen. Herent drukte nog met stilstaande fases. Vergauwen ging nog door op doel, maar Seynaeve was attent en ontzenuwde het gevaar. Het bleef 1-0.

Middenvelder Dieter Charlier was er weer bij na drie weken blessure

“Voor beide teams was dit een belangrijke match. Op het vlak van punten waren we aan elkaar gewaagd. Hopelijk is deze zege het begin van een mooie reeks. Ik vond ons het beste team tot het doelpunt kort na de rust viel. Daarna zijn ze zwaar beginnen drukken, maar we hielden stand”, wist Charlier die terug was na een blessure. Hij is aan zijn vijfde en wellicht laatste seizoen bij OHR bezig is. “Ik word er in december 32, stilaan begin ik dat blessureleed beu te worden. Hopelijk kan ik hier in schoonheid afscheid nemen en zijn we nu vertrokken, dit wordt nog een leuk feestje.”

Middenvelder Jaan Larivière was één van de uitblinkers bij Herent

“Ik hoor de voorbije matchen vaak dat ik bij de uitblinkers hoor, maar daar kopen we niets mee. Zij begonnen scherp en waren de eerste 20 minuten de betere, ze kregen dan ook wel wat kansen. Voorts vond ik ons het betere team, het frustrerende is dat dit gegeven in de voorbije acht wedstrijden ook zo was. Hier puren we te weinig uit”, wist Larivière. “In de tweede helft hadden ze amper twee kansen, maar wel het doelpunt. Op OHR spelen ze steeds met veel intensiteit, dynamiek en lange ballen. Wij poogden te voetballen over de grond, maar jammer genoeg mocht het niet zijn. Een puntendeling was eerlijker, of zelfs winst”, wist Jaan die aan zijn vierde seizoen bij Herent bezig is.

Doelpunt: 57′ Wouters (1-0).

Één gedachte over “OHR Huldenberg pakt klinische zege tegen felopzittend KFC Herent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *