Offensief efficiënt Sparta Schriek bekert verder na zege op BVMG Plenke Werchter

Sparta Schriek (r) kon in de tweede helft afstand nemen van BVMG Plenke Werchter

In de tweede helft ging thuisteam BVMG Plenke Werchter ten onder tegen Sparta Schriek in de tweede ronde van de ReDaVo-Beker. De oranjehemden weerden zich in de eerste helft nog behoorlijk, maar in de tweede helft toonden de bezoeksters zich op offensief vlak heel efficiënt. Finaal won Sparta Schriek met 0-6.

Voorbije vrijdagavond vond er geen ReDaVo(Recreatief Dames Voetbal) competitie plaats maar wel bekervoetbal.

Sparta bracht in de beginfase veel beweging vooraan met de tweelingzussen Tatiana en Anouchka De Pauw en Kennis. Bij Plenke probeerden De Potter, Heremans, Ral en Beyens probeerden een verdedigende organisatie neer te zetten. Na 25 minuten bleek hun moeite voor niets te zijn, De Pauw kwam één op één te staan met Plenkegoalie Wauters en verschalkte haar, 0-1. De thuisploeg poogde soms via de rechterflank op snelheid het verschil te maken met Verhulst, zij probeerde vooraan de jonge Verbruggen te vinden. Samen met teamgenote Symons was ze met haar zestien jaar de jongste op het veld. Bezoekers Kennis en Anouchka De Pauw zagen hun kansen afgeweerd, we gingen rusten bij 0-1.

Tatiana De Pauw scoorde enkele keren

Vijf minuten na de pauze speelde Tatiana De Pauw zich vrij en stifte ze de bal in de linkerhoek, 0-2. Schriek begon enorme druk te zetten nadat Plenke enkele wissels had verricht. Na collectief samenspel scoorde Haest de 0-3 en Isenborghs kon aan de tweede paal afwerken na een aanval over links, 0-4. Met nog een klein kwartier te gaan drong Werchterse Cornelis door in de Schriekdefensie via links, ze ging op doel af, maar haar poging werd weggewerkt. Ook Baestaens kon af en toe aanwezig tekenen in de Schriekse zestien, al bij al betekende het weinig gevaar voor bezoekende goalie Cousserier. De Kegel en Haest dreven de score nog op, ze bekeren verder.

Elke Baestaens probeert een opening te vinden in de Schriekdefensie

Doelpunten: 25′ en 50′ Tatiana De Pauw (0-1 en 0-2), 55′ Haest (0-3), 58′ Isenborghs (0-4), 74′ De Kegel (0-5), 79′ Haest (0-6)