NV Lozenhoek Keerbergen verwijst KFC Avenir Lembeek naar vierde provinciale

Lozenhoek Keerbergen redde zich in derde en vierde dat

NV Lozenhoek Keerbergen speelde voor eigen publiek tegen Avenir Lembeek om het behoud in derde provinciale. De bezoekende zwart-witten begonnen er goed aan, daarna namen de geel-zwarten over en met gevolg. Aan de pauze stond het al 2-0 na treffers van Milan Keynen en Yente Bossaert. Toen Broos rond het uur de 3-0 scoorde, was de wedstrijd zo goed als gespeeld.

Avenir had beroep gedaan op een heuse spelersbus, namelijk die van RSCA Futsal, als konijnenpoot. In de beginfase leek het gelijk op te gaan, Lembeek dreigde vanop afstand en thuisgoalie Eraly moest de bal eens overtikken om de meubelen te redden. Daarna opende Keynen de score, 1-0. De Wit zocht diepte bij Avenir. Iets na minuut twintig drong Brieber rechts door, hij leek Coosemans aan te spelen. De Lembeekdefensie wees op buitenspel, maar Bossaert was dat niet en glipte door de spreekwoordelijke mazen van het net. Hij schoof kruiselings de 2-0 binnen. Op minuut 25 een vrije trap van Brieber naar de tweede paal, Broos kon er net niet aan. Iets na het half uur vloog een corner van bezoeker Tielemans over thuisgoalie Eraly, maar ook over Pajotten Schets en Leunis. Na een collectieve actie ging Broos drie tegenstanders voorbij, hij werd gelegd in de Lembeekse zestien, de ref zag er geen graten in. Rusten bij 2-0.

In de tweede helft kreeg Lembeek nog een tegenvaller te slikken.

Kapitein Joerie Hemerijckx viel in twee keer uit met een schouder uit de kom en moest in minuut 54 gewisseld worden. Op minuut 55 stuurde Broos uit het niets Bossaert alleen door. De Lembeekdefensie was er net op tijd bij. Iets voor het uur Coosemans met een actie over rechts, hij rolde een deel van de verdediging op. Hij gaf af aan Broos, die puik kon afmaken, 3-0!

Lozenhoek Keerbergen viert de 3-0
Lozenhoek Keerbergen viert de 3-0 met doelpuntenmaker Broos onderaan

In de slotfase nog wat gevaar aan beide kanten, maar de 3-0 bleef op het scorebord staan. De Lozenhoek gered en Avenir moet minstens één seizoen noodgedwongen in vierde provinciale vertoeven.

Doelpunten: 12′ Keynen (1-0), 23′ Bossaert (2-0), 58′ Broos (3-0).

Één gedachte over “NV Lozenhoek Keerbergen verwijst KFC Avenir Lembeek naar vierde provinciale