logo Casalina

NV Lozenhoek Keerbergen behoudt zijn spelerskern grotendeels en versterkt ze nog

NV Lozenhoek Keerbergen behoudt zijn spelerskern grotendeels en versterkt ze nog
De aanwinsten van Lozenhoek Keerbergen bijgestaan door T1 Christof Coeckelbergh (tweede van rechts) en T2 Andy Van den Acker (eerste van rechts)

De aanwinsten van Lozenhoek Keerbergen bijgestaan door T1 Christof Coeckelbergh (tweede van rechts) en T2 Andy Van den Acker (eerste van rechts)

Beter doen dan de vierde plaats in derde provinciale dan vorig seizoen, zal geen simpele opdracht worden voor NV Lozenhoek Keerbergen. Ze verwachten ook in een sterkere reeks in actie te komen. Toch sterkt het gegeven dat het merendeel van de groep bleef en dat deze werd versterkt de staff in hun sluimerende ambities.

“We kunnen opnieuw puren op enkele langdurig geblesseerden van het voorbije seizoen zoals onder andere Thomas Provoost en Yarrick Croonen. Ik verwacht komende jaargang, wanneer die ook van start zal gaan, een zwaardere reeks”, geeft trainer Christof Coeckelbergh weer. “Doordat vele spelers blijven, bezitten we een gezonde basis en kunnen we spreken van goede vooruitzichten. We zitten voor het tweede jaar op rij in de reeks van onze streek, iedereen kent ons stilaan. We kunnen meer derby’s spelen zoals daar zijn tegen onder meer KV Tremelo, Sparta Haacht Statie, FC Tildonk, Sportief Rotselaar B en KRC Boortmeerbeek”, vervolgt Coeckelbergh, die het overnam van T1 Kurt Mattheus. Deze ex-speler van onder andere KV Mechelen en Boortmeerbeek promoveerde met de geel-zwarten naar derde provinciale en nam met hen een sleutelpositie in het klassement tijdens de twee voorbije kampioenschappen. “Het overnemen van Kurt is een enorme uitdaging, maar met zijn niet aflatende steun langs de zijlijn zal dat wel lukken. Het zal een speciaal competitiebegin worden, mogelijk zonder publiek. Dat mag ons niet afleiden, we moeten meteen alle bijkomstigheden opzij schuiven en los voor de punten gaan.”

Aanwinsten: Jente Bossaert (FC Tildonk), Stef Spits (Wiekevorst), Jarim Van Puymbroeck (SC Keerbergen), Gino Haeck (Red Boys Elzestraat), Glenn Verhoeven (Herselt), Florian van Overstraeten (Hallaar), Alexander Coosemans (Elewijt) en Nathan Leroy (Sportief Rotselaar B).