Nipte en gevleide zege op Betekom B brengt KDN United weer in titelrace

KAC Betekom B (wit) speelde al eerder in zonnigere tijden tegen KDN United

KAC Betekom B was gastheer voor KDN United in de openingswedstrijd van de 22ste speeldag in derde provinciale C. KDN wilde nog een rol spelen in het titeldebat. Beide ploegen gingen dus volop voor de overwinning. De korte mouwtjes bij Betekom B, ondanks de snijdende wind; symboliseerden hun grinta om de zege thuis te houden.

Het openingskwartier werd de traditionele studieronde.

KDN had de meest aanvallende intenties, maar moest nog wennen aan het kunstgras. Betekom keek de kat aanvankelijk uit de boom om een snelle tegengoal te vermijden. Op het kwartier sneed Jenthe Wouters door het middenveld gevolgd door een op maat doorsteekpass naar Morren op links. Hij aarzelde niet om in de vlucht af te drukken om de vuisten van thuisdoelman Vos op te warmen. In de tegenstoot lepelde Robeyns randje buitenspel de bal naast het KDN-doel. Een vrije trap van Morren resulteerde in een corner voor D’Hoore van KDN. De aanstormende Borgions deed de deklat trillen en dat was niet van de kou! Robeyns haakte zich vrij en ging nogmaals zijn kans maar KDN-doelman Niclaes was op de afspraak in de linkerbenedenhoek. Huyghe besloot voor KDN nog nipt naast.

Op slag van rust versierde Morren op links een vrije trap. Dupont probeerde zijn hoofd tegen de vrije trap van D’Hoore te zetten maar ging eronder door, deze ongewilde schijnbeweging zorgde voor het mistasten van doelman Vos. De bal verdween enigszins verrassend in de verste hoek, 0-1 op slag van rust!

In het openingskwartier van de tweede helft probeert KDN de voorsprong uit te bouwen en de zege veilig te stellen.

D’hoore kreeg hiertoe de beste mogelijkheid na een mooie combinatie tussen Adams en Verbruggen maar doelman Vos lag sneller in zijn voeten dan gedacht. Vanaf dan nam Betekom over. Met snelle combinaties, afwisselend lange bal en kort samenspel, zette het KDN constant onder druk. Het moest zijn verzorgd voetbal opgeven en vaak de bal ongecontroleerd weg en buiten trappen. Hun sporadische uitbraken stierven vaak een stille dood. Een doelpoging van Betekom vond de binnenkant van de paal op zijn weg en KDN-keeper Niclaes, die zijn netten schoon hield, had een superdag. Betekom B verdiende ongetwijfeld meer.

Gevleide overwinning voor KDN United dat door de verrassende uitslagen later op deze speeldag plots weer meedoet in het titeldebat,  maar dat kan volgende week weer anders zijn! Verslag: GTi

Doelpunt: 44′ Dhoore (0-1)