logo Casalina

Nieuw project in de steigers: KFC Baal 2023-2024

Nieuw project in de steigers: KFC Baal 2023-2024
Corbisier (eerste van rechts) is de enige van Baal die blijft

KFC Baal zakt na enkele jaren uit tweede provinciale en wilt volgend seizoen herbronnen met een grotendeels enorm verjongde kern aangevuld met enkele spelers met ervaring. Van het huidige Baal blijft enkel verdediger Axel Corbisier op post en komen er drie over van het B-team. Nieuwe trainers Wouter Vander Mieren en Sven Vandeput, die een duorol opnemen, trokken voorlopig veertien nieuwe namen aan, maar daar moeten er nog enkelen bijkomen.

Axel Corbisier blijft, Joren Ligterink, Jesper Brys en Tiemen Vanderstraeten komen over van Baal B.

Medetrainers Vander Mieren en Vandeput, die momenteel bij KAC Betekom actief zijn, begonnen een kleine 2 maanden geleden met dit project.

“We vinden het heel jammer dat er zo weinig spelers op post blijven. We dachten dat er mischien 6 à 7 spelers zouden blijven, het blijft bij Corbisier. Misschien is het beter zo en kunnen we vanaf 0 beginnen met een groep die er helemaal voor gaat. Ik zie het avontuur volledig zitten, die jonge gasten speelden in hun jeugd bij prima teams. De meesten zijn 17 à 20 jaar en hebben een verleden bij de elitejeugd of het interprovinciale niveau. Bij ons zullen ze het voetbal in een eerste team moeten leren. Individueel kunnen ze prima tegen een bal trappen, maar ze zullen leergeld moeten betalen en zich het ploeggegeven eigen maken”, klonk het bij beiden.

Hieronder een overzicht van de versterkingen:

In het doel komen doelmannen Jitse Seynaeve (Herent) en Miel De Preter (Beerzel) erbij. De veldspelers die aansluiten zijn de jonge Felix Broeckx, Jayson Dubois, Kenji Verschueren en Ilmas Hubin die allen overkomen van KAC Betekom. Jan Sanders (VC Olse) verhuisde in het kader van zijn studies van Antwerpen naar het Leuvense. Hij speelde bij de jeugd van Cappellen en R Antwerp FC. Verder komen Milan Coffé (Olympia Wijgmaal), Senne Nooyens (beloften Lierse Kempenzonen), Brent Herndrickx, Jarno Van De Schoor en Joe Van Uytsel (allen beloften Lyra Lierse), Arne Van Beeck (Bevel) en Marco Usai (Antonia Zoersel) erbij. Bij de groen-roden zoeken ze nog enkele versterkingen.

Één gedachte over “Nieuw project in de steigers: KFC Baal 2023-2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *