logo Casalina

Na vijf seizoenen VC Bertem-Leefdaal opteert doelman Jochen Van Acker voor KOVC Sterrebeek

Na vijf seizoenen VC Bertem-Leefdaal opteert doelman Jochen Van Acker voor KOVC Sterrebeek
Jochen Van Acker speelt de bal snel uit na een afgeslagen aanval

Doelman Jochen Van Acker (30) overwoog enkele maanden geleden om te stoppen met voetballen. Na vijf seizoenen bij eersteprovincialer VC Bertem-Leefdaal wou hij wat sportieve luwte in zijn leven inbouwen. Toen derdeprovincialer KOVC Sterrebeek met een aanbod kwam hapte hij finaal toe. Het gegeven dat hij er vlakbij woont, al enkele jaren jeugdtrainer is én dat zijn stiefzoon Ebe er ook in actie komt, speelden mee in zijn beslissing.

Vanaf zijn zestiende was hij al vast onderdeel van een eerste ploeg. Hij begon hiermee bij SK Kampenhout, na drie jaar maakte hij de overgang naar naaste buur SK Kampelaar. Bij hen bleef hij ongeveer een handvol seizoenen actief.

“Ik belandde onverwacht op de bank bij Kampelaar en toen kwam trainer Mario Cassimon op de proppen met een mooi voorstel met toenmalige tweedeprovincialer VC Bertem-Leefdaal. Ik heb achteraf bekeken nooit spijt gehad van mijn overgang. Een eerste mooie moment kwam er in mijn eerste seizoen met promotie naar eerste provinciale. We hielden toen veertien keer de nul, waarvan zes wedstrijden op rij. Daarna vonden we onze plaats in de subtop van de reeks in eerste. Enkele hoogtepunten volgden er nog het voorbije seizoen, toen we in de Beker van België notabene AFC Tubize uitschakelden en toen Dender ons pas in de slotfase met een doelpuntje verschil uitschakelde”, herinnerde hij zich levendig.

Van Acker in actie tegen AFC Tubize
Van Acker in actie tegen AFC Tubize

Van Acker had voor zichzelf beslist om te stoppen met voetbal maar…

“Die overgang naar Sterrebeek was ook voor mij verrassend. Ik ging er eigenlijk van uit dat ik ging stoppen. De voorzitter van Sterrebeek begon aan mijn mouw te trekken. Ik hield de boot iets langer dan een maand af, dan ben ik met hen gaan praten. Dat gesprek viel goed mee en ik heb me laten overhalen. Bijkomende factoren zijn dat mijn stiefzoon Ebe er speelt, ik werkelijk op een steenworp afstand van de club woon én ik ook al twee jaar doelmannentrainer bij de jeugd ben. Dat zijn eveneens factoren die me over de streep trokken”, vertelt de postbode van beroep. “Ik heb geen idee wat ik kan verwachten in derde provinciale. Ik weet dat ze voetballend er vaak goed uitkomen en denk dat er wat maturiteit op het veld ontbreekt. Ik ben benieuwd! Ik kom niet uit eerste provinciale om op mijn lauweren te rusten, er zal gewerkt moeten worden op training en tijdens de matchen”, laat hij aan duidelijkheid niets te wensen over.

Momenteel houdt de prille dertig zich fit met de padelsport, hij kijkt er naar uit om spoedig de voetbaldraad op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *