logo Casalina

Na eerste basisstek de coronabreak in, het overkwam Jordi De Koninck (Racing Butsel)

Na eerste basisstek de coronabreak in, het overkwam Jordi De Koninck (Racing Butsel)
Op Rotselaar kon Butsel twee keer scoren, maar bleven ze op 2-2 hangen

Jonge verdediger Jordi De Koninck (19) uit Kortenberg kreeg bij Racing Butsel zijn eerste basisplaats als linksback, dit op bezoek bij de Stormvogels Haasrode. Hij voerde zijn taak prima uit, daar de blauwen er 0-0 gelijk speelden en er dus geen doelpunten werden geïncasseerd. Dat was voorlopig de vijfde en laatste competitiematch voor de Hagelandse tweedeprovincialer. Deze tweede coronabreak kon niet slechter vallen voor De Koninck, die nieuw is bij Butsel.

De blauwen staan momenteel gedeeld twaalfde met een drie op vijftien, drie keer konden ze al gelijk spelen op de eerste zege is het nog wachten.

De Koninck begon op zijn zesde tegen een bal te trappen bij Sporting Erps-Kwerps. Op zijn achtste verhuisde hij naar aartsrivaal Sporting Kortenberg. Vanaf de U12 kwam hij in actie bij Woluwe-Zavetem, dat avontuur duurde tot de U16. Daarna belandde hij bij Veltem B op zijn zestiende, daar speelde hij twee seizoenen. Na een jaartje SK Nossegem belandde hij dit seizoen bij Racing Butsel.

“Ik kwam in Butsel bij een familiale club terecht met een goede sfeer in de groep, zelfs na die twee nederlagen en de drie punten op vijftien. Uit ons competitieverloop hadden we veel meer kunnen puren. Op ERC Hoeilaart moesten we een punt gepakt hebben, op Haasrode zelfs drie. Dan zwijg ik nog over de match tegen Herent waar de scheidsrechter bij een 1-1-stand een onterechte rode kaart geeft aan onze sterkhouder Clemens. Die match kon zeker anders verlopen zijn dan die 1-3-nederlaag. Ik ben tevreden met mijn prestatie als verdediger op Haasrode, we houden de nul. Het is wel balen dat net wanneer ik een kans krijg, de competitie wordt gestopt.”

De Koninck traint net zoals zijn ploegmaats individueel.

“Ik denk niet dat we nog een volledige competitie zullen afwerken, wel dat we nog de helft daarvan spelen. Op die manier heeft elke ploeg tegen elkaar gespeeld. Wanneer de wedstrijden zullen hervatten, dat is voorlopig nog onduidelijk. Ik denk dat het heel moeilijk wordt om nog vijfentwintig matchen te spelen na januari.”

Middenvelder Jordi De Koninck uit Kortenberg
Verdediger Jordi De Koninck uit Kortenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *