logo Casalina

Na drie seizoenen KFC Baal verlaat coach Mathias Verbosch de tweedeprovincialer voor…

Na drie seizoenen KFC Baal verlaat coach Mathias Verbosch de tweedeprovincialer voor…
Vrebosch voor zijn Baalse dug-out

Coach Mathias Vrebosch kreeg zijn eerste echte kans als T1 2,5 jaar geleden bij toenmalige derdeprovincialer KFC Baal. Hij speelde met hen kampioen en gaat met hen de winterstop in op de zevende plaats. Hij kreeg een aanbod van eersteprovincialer SC Out-Hoegaarden om er volgend seizoen T1 Tom Soetaers op te volgen, hij stond er zeven seizoenen aan het roer. Dit was een aanbod waartegen de dertiger uit Wezemaal geen neen kon tegen zeggen.

Na zijn spelerscarrière begon Vrebosch als T2 bij tweedeprovincialer Sportief Rotselaar, daarna trok hij naar KFC Baal.

“Ik kende bij Baal drie mooie jaren. We werden kampioen, door corona jammer genoeg zonder aansluitend feest. We pakten vorig kort seizoen een vijftien op vijftien op de vijf speeldagen die we mochten spelen. Nu gaan we de winterstop in op een mooie zevende plaats, ondanks vele blessures en een flinke portief pech””, blikt Vrebosch bondig terug. “Het was en is een fantastische groep die ik train en trainde. Het is een leuke club, maar vanaf volgend seizoen is het tijd voor een andere en nieuwe sportieve uitdaging. Mijn intentie was om in Baal te blijven, maar als een ploeg zoals Out-Hoegaarden komt aankloppen, is het moeilijk om neen te zeggen…”, gaf de trainer uit Betekom toe.

Vrebosch staat dicht bij zijn spelers
Vrebosch staat dicht bij zijn spelers

“SC Out-Hoegaarden heeft veel vertrouwen in mij getoond. Ze lieten zien dat het menens was dat ze mij wilden. De club biedt een mooie structuur, een dito accommodatie en vertoont een gezonde ambitie. Die factoren hebben mij overtuigd. Ik wil ze bij Baal bedanken voor mooie de kans én ik vind het fantastisch dat deze groep mij dat gunt. De sfeer is hier echt fantastisch. Ik zei altijd tegen mijn spelers dat als er iets gebeurde op of naast het veld, dan zou dat iets zijn voor in mijn boek! Uiteindelijk is Baal een heel mooi verhaal geworden waar ik enorm fier op ben. Ik vertrek met pijn in het hart maar is de juiste keuze in mijn ontwikkeling als trainer. Ik ga naar SC Out-Hoegaarden voor een mooi project en ga me daar voor de volle honderd procent smijten. Ik ben nog jong als trainer, maar wel heel amibitieus én dat strookt net met de visie van de club. Zo lang alles maar realistisch blijft”, verduidelijkt Vrebosch. Bij Baal zoeken ze normaal gezien de opvolger van Vrebosch in eigen middens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *