logo Casalina

Na bijna een kwarteeuw verlaat Tim Boogaerts Olympia Wijgmaal voor Sportief Rotselaar

Na bijna een kwarteeuw verlaat Tim Boogaerts Olympia Wijgmaal voor Sportief Rotselaar
Kapitein Tim Boogaerts verlaat met pijn in het hart zijn Olympia Wijgmaal

Linksachter Tim Boogaerts (28) uit Wilsele gaat na bijna een kwarteeuw bij Olympia Wijgmaal volgend seizoen aan de slag bij ambitieuze tweedeprovincialer Sportief Rotselaar. Daar loopt hij zijn neven Giel en Jef Boogaerts, die zelf van KAC Betekom overkomt, tegen het lijf. Hij ondervond na de beslissing omtrent de overgang verschillende dagen hartzeer, maar mikt voluit op spelplezier.

Boogaerts speelde al vanaf zijn prille jeugdjaren voor Wijgmaal.

“Ik speel er al een kleine vijfentwintig jaar en ben aan mijn elfde seizoen in het eerste team bezig. Het zal sowieso heel raar zijn om volgend seizoen in andere kleuren te spelen”, wist Boogaerts die dit jaar nog zijn 29ste verjaardag viert.

“Het was een hartverscheurende keuze, ik heb finaal gekozen voor spelplezier. Dat gaf de doorslag, dat miste ik de voorbije periode wat bij Olympia. Ik heb hier weken over nagedacht. Nadat ik de beslissing had genomen, had ik werkelijk dagen hartzeer, maar ik moest van mijn hart een steen maken. Er is bij Wijgmaal veel gebeurd dit seizoen en dat uit zich in de lage positie van het team in de rangschikking.”

Bij Sportief Rotselaar liggen de ambities hoog.

“Ze draaiden dit seizoen al bovenaan mee. De ambitie zal ongetwijfeld zijn om kampioen te spelen. Ik kom er veel spelers uit de jeugd van Wijgmaal tegen, dat zijn voornamelijk vrienden van mijn neef Gil. Ik vond het zeer belangrijk dat mijn toekomstige club vlakbij de deur lag. In vergelijking met Wijgmaal is het nu vijf minuten langer fietsen, maar dat heb ik ervoor over”, wist Boogaerts. “Momenteel sukkel ik nog met de gevolgen van een enkelbreuk, ik ben nog niet honderd procent. Toch ga ik nog mijn best doen om dit seizoen nog te spelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *