logo Casalina

Na 10 seizoenen Racing Butsel verandering van menu voor trainer Socquet: KV Tervuren-Duisburg

Na 10 seizoenen Racing Butsel verandering van menu voor trainer Socquet: KV Tervuren-Duisburg
Socquet (tweede van rechts) zal noch op de Butselse bank of op het veld te vinden zijn

Na tien seizoenen Racing Butsel stopt trainer Wesley Socquet (45) uit Erps-Kwerps ermee op het einde van dit seizoen. De ervaren trainer, die ook als TVJO van eersteprovincialer HO Veltem actief is, maakt de overstap naar de reeksgenoten van KV Tervuren-Duisburg. Hij krijgt er vanaf de zomer van 2023 een nieuw project aangeboden. Eerst zal hij nog het seizoen uitdoen bij de lichtblauwen om ze naar top vijf te begeleiden.

“Het bestuur van Butsel wou nog een elfde jaar met me door. Na tien seizoenen vond ik dat het mooi was geweest, ik dank ze enorm voor het vertrouwen. Het was en is tijd om in schoonheid afscheid te nemen. Bij KV Tervuren-Duisburg kreeg ik een mooi project voor de neus en zijn de accommodaties op en top”, wist Socquet. KVTD zou volgend jaar nog op de Schonenboomstraat spelen, het jaar nadien zou de mythische locatie op de site Berg van Termunt. Socquet pakt T2 Ronny Merckx volgend jaar mee op avontuur.

De promotie naar eerste provinciale is de mooiste herinnering voor Socquet.

“Dat jaar waarin we onverwacht tweede werden en verrassend de eindronde wonnen naar eerste provinciale, dat is de beste herinnering. Ik ben er na die periode nog fier op dat ik met alle ex-spelers door de deur kan en velen nog regelmatig zie of hoor. Het is mooi geweest, tien jaar een team trainen, dat gebeurt niet veel meer. Hopelijk kan ik met top vijf afscheid nemen, we hebben er het team voor. Jammer genoeg lieten we thuis tien punten liggen met verlies tegen Perk, Kessel-Lo en RWL Sport en dat gelijkspel tegen Meerbeek. Ludo Janssens zet zich week na week in voor ons veld, maar voorbije weekend mochten we niet spelen door het ijs. Ik ging naar mijn toekomstige ploeg kijken op Baal en daar lag het slechter, maar werd er toch gespeeld.”

De coach die al 17 jaar aan het hoofd staat van een eerste ploeg kijkt naar volgend jaar.

“De goede jeugd is en blijft de basis om op verder te bouwen. De U17 en U15 A van Tervuren-Duisburg doet het net als de B-ploeg enorm deftig, deze laatsten staan in de top vijf in hun reeks in vierde provinciale. We willen ons gericht versterken. Bij Tervuren passeerden al 13 trainers op 10 jaar tijd de revue, het is niet de bedoeling dat dit er 14 op 11 seizoenen worden. In tweede provinciale is “den derde time” ook plezant, wat betekent dat ik ook veel waarde hecht aan een goede groep naast het veld zoals bij Butsel het geval was en is. Op die manier sprokkel je ook punten.”

Achter elke man staat …

“Ik wil één speciaal iemand niet vergeten. Ik wil mijn vriendin Peggy bedanken omdat ze mij de kans geeft om zoveel met voetbal bezig te mogen zijn, zeker omdat ik ook nog TVJO ben bij eersteprovincialer HO Veltem. Achter elke man staat een sterke vrouw, dat is bij ons absoluut het geval en gelukkig maar…”

Op 15 januari moet Butsel nog op bezoek bij KVTD en ze willen winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *