logo Casalina

Miecroob Veltem en Olympia Wijgmaal willen beiden hun eerste beker van Vlaams-Brabant veroveren

Miecroob Veltem en Olympia Wijgmaal willen beiden hun eerste beker van Vlaams-Brabant veroveren
Miecroob Veltem (links) speelt zondag de bekerfinale tegen Olympia Wijgmaal (rechts).

Eersteprovincialer Miecroob Veltem en Olympia Wijgmaal gaan deze zondagnamiddag vanaf 14.30 uur onder elkaar uitmaken wie er in Bierbeek de Beker van Vlaams-Brabant pakt. Voor beiden zou het hun eerste bekerwinst kunnen betekenen. Miecroob maakte al eerder de titel de zijne, Wijgmaal stijgt meer dan waarschijnlijk mee naar interprovinciale reeksen nadat ze de finale om de interprovinciale eindronde verloren.

In de competitie won Veltem twee keer, recent wonnen ze nipt met 1-2 in een niet zo kansrijke wedstrijd. Kapitein en aanvallende middenvelder Shari Bosmas aast op de dubbel.

“In het seizoensbegin hadden we één droom die we absoluut heel graag zouden halen en dat was de Beker van Vlaams-Brabant. Ondertussen hebben we er al een zeer mooie bonus bij met de titel in eerste provinciale die we vorige maand in Huldenberg konden pakken. De afgelopen maand legden we volledig de focus op de finale van zondag tegen Wijgmaal. We weten van beide confrontaties in de competitie dat Wijgmaal een zeer jonge en getalenteerde ploeg is, met als sterkte kant het voetballende aspect. Wijgmaal is heel lang onze rechtstreekse concurrent geweest voor de titel dus de match van zondag zal zeker geen eenvoudige match worden. Ik denk dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Ik denk dat we ons niet moeten blind staren op de competitieduels. Zondag zal het een totaal andere match worden met veel duels”, voorspelt Poelmans. “Zowel voor Wijgmaal, als voor ons zou het de eerste keer zijn in de clubgeschiedenis dat we de beker zouden winnen. Bij ons komt daar natuurlijk bij dat we de dubbel kunnen winnen, ook een unicum in de clubgeschiedenis van Miecroob. De beker winnen zou de kers op de taart zijn dit seizoen. Voor de club, maar ook voor de trainer, die onze ploeg een frisse wind heeft ingeblazen. Dat we in de finale staan is vooral ook zijn verdienste. Ik kan als kapitein alleen maar trots zijn op mijn team. Het was een geweldig seizoen waarin elke speelster individueel uitgegroeid is tot een belangrijke pion binnenin het team. We zullen er dan ook alles aan doen om zondag het seizoen in schoonheid af te sluiten, met hopelijk een heleboel supporters in het groen en wit!”

Bij Olympia willen ze … eveneens bekerwinst. Kapitein en verdediger Timea Haest beseft dat er voor- en nadelen aanwezig zijn.

“We zijn een goede reeks aan het afleggen waarin we steeds goed voetbal brengen. We moeten ervoor zorgen dat ze niet al te veel mogelijkheden krijgen, want ze hebben weinig nodig om de bal tegen de netten te jagen. Wij moeten ons spel blijven spelen en rustig blijven. We hadden het geluk dat we ons ritme ietwat konden onderhouden door de voorbije weken te blijven spelen in die eindronde, helaas vielen er wat forfaits. Gelukkig konden we nog eens vriendschappelijk spelen. Het is daarbuiten ook positief dat we onze drive hierdoor behielden. We zijn voetballend beter en willen eruit komen tegen hen”, zegt Haest. “Aanvankelijk bekeken we de beker niet echt als doel en wilden we in de competitie een top vijf pakken. Ondertussen deden we het goed in de eindronde ter promotie en groeide die provinciale beker gaandeweg uit tot een doel. We winnen gewoon graag en dan kom je soms dichtbij prijzen uit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *