logo Casalina

Middenvelder Erzen Uka versterkt volgend seizoen VK Holsbeek

Middenvelder Erzen Uka versterkt volgend seizoen VK Holsbeek
Uka poogt een opbouw tot aanval

Middenvelder Erzen Uka was en is aan zijn zesde en blijkbaar laatste seizoen toe bij de hemelsblauwen van VC Bertem-Leefdaal. Hij verkast volgend seizoen een reeksje lager naar VK Holsbeek in tweede provinciale. Hij vindt er het merendeel van zijn vriendengroep terug en wil er met hen van genieten.

Aan het seizoensbegin was er sprake van een onverwachte breuklijn.

“Toen Leirs en Kempenaers in het seizoensbegin lieten weten dat we even niet op hen moesten rekenen, dat gaf me mentaal een krakje. Samen met hen waren Hoymans, die ook vertrekt, en Vanneck de enigsten die erbij waren sinds mijn begin bij Bertem-Leefdaal. Ondertussen zijn ze kameraden geworden. Ik had het gevoel dat ik bij Bertem aan het einde van een cyclus zit en dat ik alles eruit haalde wat erin zat. Het was een heel leuke periode, maar het was tijd voor iets anders. Bij Holsbeek kom ik bij enkele goede vrienden zoals Lardaux, Fariat, Mattheus, Delise, Nwadikwa, Delise en Salem terecht. Iets om naar uit te kijken. Ik heb door corona ontdekt dat er ook zaken buiten het voetbal zijn en zak daarom een reeks. Vijf à zes keer per week trainen tijdens een voorbereiding, dat is verleden tijd voor mij”, wist de middenvelder uit Kessel-Lo, die soms ook achteraan wordt ingezet.

Bertem-Leefdaal zit momenteel in een neerwaartse spiraal.

“We begonnen de competitie goed, maar opeens ging het bergaf en uit dat gevoel lijken we niet te kunnen ontsnappen. Nochtans de uitmatch op vorige speeldag tegen tweede Borght-Humbeek, daarin waren we voetballend de betere. Vooraan ontbrak de efficiëntie en dat had Borght dan wel mee. Als we dit gegeven tegen Liedekerke thuis kunnen meenemen, dan is er absoluut iets mogelijk!”

Geef een reactie