logo Casalina

Middenvelder Daan Van den Bosch verlaat KVC Haacht na 30 jaar en 500 matchen

Middenvelder Daan Van den Bosch verlaat KVC Haacht na 30 jaar en 500 matchen
Daan Van den Bosch (l) in duel

Bij KVC Haacht zijn ze met deze degradatie naar derde provinciale ineens een hele generatie kwijt. Eén van de boegbeelden bij de zwart-witten was metronoom op het middenveld Daan Van den Bosch. Hij kon het spel versnellen en vertragen en was vaak de basislegger met rake afstandsschoten van soms spectaculaire uitzeges. Zulke overwinningen ontbraken dit seizoen grotendeels en daardoor zal het volgend jaar een reeksje lager moeten gebeuren aan het Hoogveld.

Meer dan tien spelers stoppen of zoeken andere horizonten op bij KVC. Onder hen het kwartet Daan Van den Bosch, Sven Wouters, Bram Goris en Pieter Asselberghs die naar Antwerpse vierdeprovincialer Peulis trekken om er met hun kameraden te spelen.

Ik speelde dertig jaar voetbal bij KVC Haacht, beginnend bij Stade Haacht dat evolueerde in KVC. Ik stond negentien seizoenen paraat in een eerste ploeg. Ik heb vijfhonderd wedstrijden werkelijk alles gegeven”, opende Van den Bosch.

Daan Van den Bosch in zijn beginjaren
Daan Van den Bosch in zijn beginjaren

Ik heb veel hoogtes en een paar occasionele laagtes gekend. Eén van de hoogtes was onmiskenbaar onze promotiematch naar tweede provinciale tegen Sporting Erps-Kwerps. Op de matchdag zelf werd duidelijk dat beide teams doorgingen naar tweede, maar we speelden in dat warme weer voor de eer op het kunstgrasveld van KFC Herent. Het werden dan nog verlengingen waarin we finaal aan het langste eind trokken voor de overwinning. Daarna volgde een groots feest met de talrijk aanwezige supporters, dat was memorabel”, blikte Van den Bosch terug die er komende herfst vijfendertig zal worden. “Dit seizoen verliep het minder. We begonnen het jaar met enorm veel geblesseerden en kwamen nooit echt in ons spel. Ik heb bij KVC Haacht vrienden voor het leven gemaakt en heb er slechts een paar enkels in de plaats voor moeten geven. De club zit voor eeuwig in het hart, maar het was even tijd voor iets anders”, besloot Van den Bosch met mooie woorden aan het adres van zijn vereniging.

KVC Haacht anno 2021-2022 met Daan achteraan als vijfde van rechts
KVC Haacht anno 2021-2022 met Daan achteraan als vijfde van rechts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *