logo Casalina

Middenvelder Andreas Luckermans versterkt VC Bertem-Leefdaal

Middenvelder Andreas Luckermans versterkt VC Bertem-Leefdaal
Andreas Luckermans presenteert zijn nieuwe clubshirt

Middenvelder Andreas Luckermans (28) uit Leuven doorzwom al enkele watertjes en was zelfs even voetbalprof. Bij eersteprovincialer VC Bertem-Leefdaal gaat hij op zoek naar plezier, spelminuten en een collectieve goede prestatie in de competitie die zich hopelijk uit in een hoge positie in de linkerkolom. Hij komt over van reeksgenoot SC Aarschot.

Luckermans begon te voetballen bij toenmalige topklassers SK Lierse en KVC Westerlo, dat leverde hem op zijn veertiende een overgang op naar RSC Aanderlecht. Daar bleef hij tot zijn 21ste, hij was er zelf prof. Daarna volgden passages bij het Nederlandse FC Dordrecht 90, Helmond Sport, KSK Heist en een jaartje Duffel vooraleer hij kort voor VK Linden speelde. Daarna volgden Racing Mechelen en SC Aarschot waar hij door een blessure geen wedstrijden speelde.

“In Nederland was het leuk spelen, er was flink wat sfeer in die derby’s. Ik beleefde daar een mooie tijd in tweede klasse. Met Aarschot was het in 2020 een moeilijk seizoen. We hadden vanaf het begin een leuk plan opgesteld voor de competitie, al snel werd het duidelijk dat onze kern de kwaliteiten niet had om die waar te maken. Ik speelde geen officiële match bij Aarschot omdat ik me blesseerde aan de rug tijdens de laatste voorbereidingsmatch voor het seizoen, ik raakte pas opnieuw spelklaar toen de competitie werd stop gezet door corona.”

Luckermans kent VC Bertem-Leefdaal al even.

“Deze overgang was een weloverwogen keuze. Ik heb al enkele jaren met hen contact, het was altijd net niet. Deze keer zaten we opnieuw samen en kwamen we eruit. Daar ik in Leuven ben komen wonen, maakt de verplaatsingen naar Bertem makkelijker. Ik koos voor Bertem-Leefdaal voor het totaalpakket. Ik ken enkele spelers al, onder andere Erzen Uka is geen vreemde voor mij. De ambitie zal erin bestaan om zo hoog mogelijk te eindigen in de linkerkolom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *