logo Casalina

Meiden van Sparta Haacht Statie willen progressie boeken in tweede jaar

Meiden van Sparta Haacht Statie willen progressie boeken in tweede jaar
De meiden van Sparta Haacht Statie 2022-2023

Bij derdeprovincialer Sparta Haacht Statie wordt er werk gemaakt van de ontwikkeling van het vrouwelijke voetbal. De eerste ploeg is flink wat ervaring rijker en er kwamen wat speelsters van elders bij. In de onder- en middenbouw zagen enkele jeugdploegen het levenslicht op de Elleveldweg. 

De meiden onderhielden in de voorbereiding de conditie met looptrainingen en begonnen onlangs weer te trainen

“We gaan ons tweede competitieve jaar in. Op zich hebben we geen ambities”, verklaarde speelster Sarah Aerts. Binnenskamers bestaat wel de zin om beter te doen dan die vijfde positie van vorig seizoen. Op voetballend vlak evolueren we degelijk. Het is ook de bedoeling om een handvol jeugdspeelsters te hebben die stilaan klaar raken voor het grotere werk en er klaar voor zijn. Onze groep maakte al progressie in de tweede seizoenshelft onder andere door de tactische uitleg van coach Jimmy.”

De versterkingen van de Sparta Ladies kan u hier bekijken

Aerts zelf begon te voetballen op haar vierde bij HO Veltem en bleef er tot haar vijftiende. De middenvelder speelde tussen haar 15de en 27ste voor KFC Herent. Ze hielp vrouwelijk Sparta mee oprichten. Een groot deel van vorig seizoen ging naar de vaantjes door een knieblessure. Ze is ook coördinator bij de U11 en U13 en staat in voor de coördinatie bij de vrouwen. “Ik hoop uiteraard op het veld ook nog een rol te spelen.”

Bij de vrouwelijk jeugd zijn er een U11-, U13- en U16 team ontstaan bij de groen-witten, wordt ongetwijfeld vervolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *