Meiden Olympia Wijgmaal en Tielt-Winge hadden weinig reserve in oefenduel

Olympia Wijgmaal (l) toonde meer doelgerichtheid dan Tielt-Winge 3000, alhoewel...

Eersteprovincialer Olympia Wijgmaal had in deze competitieloze periode een oefenmatch geregeld thuis tegen Tielt-Winge 3000. Toen ze dit vast legden, hadden ze waarschijnlijk niet verwacht dat ze deze match met exact elf gingen aanvatten. De uitploeg moest het met dertien recruten stellen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, de Olympiaansen zagen elke helft een doelpunt op het scorebord verschijnen en zegevierden dus met 2-0.

Bij Olympia waren slechts elf van de éénentwintig kernspeelsters op het appel, het merendeel had daags nadien een examen af te leggen. Bij Tielt-Winge 3000 waren er ook flink wat afwezigen, dertien voetbalsters op het matchblad. Hun flankspeelsters waren van het geboortejaar 2006.

Bij de bezoeksters werd de snelle Vandeberg gezocht. Bij Olympia werd Wijns vooraan geposteerd, met Verbesselt in steun. Na tien minuten kwam Verbesselt aan de bal en speelde die door aan Schoubben. Net voor het strafschopgebied trapte ze op doel, goalie Beke pakte. Amper tien minuten later blesseerde diezelfde Beke zich aan de linkerknie bij een uittrap. Kapitein en veldspeelster Liesbeth Broos nam de handschoen op om haar plaats in te nemen. Ickx nam de plaats van Broos in op het veld en liet een snelle indruk na. Iets voor het half uur volgde een snelle actie over de rechterflank van Schoubben, de bal kwam in het strafschopgebied terecht. De bal kwam voor de voet van bezoekster Deville. Ze wilde de bal vermoedelijk in corner spelen, maar deze belandde fraai in de linkerbovenhoek, 1-0. Ongeveer vijf minuten voor rust naderde Borgions doel en koos ze de kleine hoek, daar lag ook Broos. Met de rust in zicht kreeg bezoekster Evlien Broos, de jongere zus van de doelvrouw Liesbeth, last van de enkel.

In de tweede helft bracht Verbesselt andermaal snelheid in de Wijgmaalse aanvallen. Iets voorbij het uur moest Tieltse Broos een bal lossen en kon Verbesselt net niet profiteren. Met nog twintig minuten in de aanslag kon Backeljauw een aanval voor Tielt-Winge net niet afronden. Een schot op doel van thuisspeelster De Smet werd gered. Enkele minuten later was het wel prijs toen andermaal Verbesselt de keeper omspeelde en in doel schoof, 2-0! Namens Wijgmaal trapte Borgions over, aan de overzijde tekenden Vandeberg en Deville nog voor dreiging. Het bleef 2-0.

Doelpunten: 29′ Deville (1-0 eigen doelpunt), 77′ Verbesselt (2-0)