logo Casalina

Meiden van KFC Herent pakken een perfect 36 op 36, het jaartje te veel in eerste provinciale?

Meiden van KFC Herent pakken een perfect 36 op 36, het jaartje te veel in eerste provinciale?
De meiden van KFC Herent anno 2022-2023 staan in de halve finales van de beker net zoals de Herentse mannen

Vrouwelijk KFC Herent zag op het einde van vorige jaargang het kampioenschap en de promotie naar nationale reeksen door de neus geboord door een gelijkspel tegen Olympia Wijgmaal. Op het vlak van mentale veerkracht zit het gelukkig prima bij de geel-blauwen, getuige de 36 op 36 die ze realiseerden in de heenronde. Als klap op de vuurpijl klopten ze in een inhaalmatch derde Boutersem United met 5-0.

Bij de Herentsen hebben doelvrouw Mathilde Sinnaeve (24) en aanvalster Hanne Declercq (29) goede punten. Sinnaeve toont zich de beste doelvrouw in de reeks met amper zes tegendoelpunten. Declercq scoorde vier keer tegen Boutersem en bracht haar totaal zo op 25 doelpunten op 12 matchen tijd.

Sinnaeve, uit Leuven, begon op haar tiende te voetballen bij de Stormvogels Haasrode met de jongens. Op haar veertiende stopte ze even. Via de zaal begon ze opnieuw op haar zeventiende, twee jaar later sloot ze aan bij Herent waar ze nu aan seizoen vijf toe is.

“Vorig seizoen was ideaal om op te gaan naar nationale reeksen, getuige onze 36 op 36. Ik slikte ondertussen maar zes treffers. Het is duidelijk dat we met deze kern zeker ons mannetje hadden gestaan een reeks hoger. We winnen bijna wekelijks met hoge cijfers. Dat is enorm leuk voor de aanvallend gerichte speelsters en het collectief, maar als doelvrouw heb je dan vaak weinig of niets op te knappen. Ik vrees dat we in ons bekeravontuur, waar we ons in de kwartfinales bevinden, aan hetzelfde toe zijn. Tegen Boutersem hadden we tegenprikken verwacht, ze krijgen amper uitgespeelde kansen. Ze waren op zich niet slecht, maar op onze snelheid hadden ze geen antwoord”, wist de medische beeldvormster op het UZ Gasthuisberg in Leuven.

Vlnr Vander Velpen, Clercx en Sinnaeve op de bank tijdens de voorbereiding
Vlnr Vander Velpen, Clercx en Sinnaeve op de bank tijdens de voorbereiding

Topschutter Hanne Declercq (28) uit Kessel-Lo kan leven met haar 25 doelpunten, waarvan ze zeer recent een kwartet scoorde.

Hanne sloot tijdens haar studies aan bij Herent en verliet het warme team sindsdien niet meer, ze speelt er haar achtste jaargang. Ze werkt bij de overheid.

“Het is leuk om te winnen, het was duidelijk dat we als team klaar waren voor een stapje hogerop. We hopen dit seizoen op nog iets meer uitdaging. Nu wonnen we makkelijk met 5-0 tegen derde Boutersem op ons grote terrein, waar we onze snelheid konden uitbuiten. De terugmatch zal andere koek zijn. Nu bleef hun gevaar beperkt tot een bal onder de lat die Sinnaeve redde. Er zijn vele meisjes gemotiveerd om op te gaan, maar we gaan het vel van de beer niet verkopen vooraleer ie geschoten is. Het moet nog allemaal gespeeld worden. Trouwens om hogerop te kunnen, moeten we werk beginnen maken van vrouwelijke jeugd. Zodat die kan beginnen instromen naar de eerste ploeg, zo moeten we geen speelsters blijven halen”, besloot de scherpe schutster.

Centraal Hanne Declercq die net scoorde
Centraal Hanne Declercq die net scoorde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *