Meiden van Futsal Shokudo Aarschot blijven foutloos op kop in topdivisie

De futsalvrouwen van Shokudo Aarschot gingen mooi zegevieren in Henegouwen

In de hoogste reeks van de vrouwenreeks futsal van de KBVB moest Futsal Shokudo Aarschot in het Henegouwse Morlanwelz opzij zetten. Dat liep aanvankelijk niet van een leien dakje, naarmate de wedstrijd vorderde kwamen ook de goals. Hiermee blijven de rood-zwarten ongeslagen op kop in het klassement.

Het moest normaal een “makkelijke match” worden gezien de 15 op 15 van Aarschot en de 0 op 15 van de Henegouwsen

“Op het wedstrijdblad waren we maar met zes, terwijl de thuisploeg op negen speelsters kon rekenen. We begonnen goed aan de wedstrijd met mooie acties en verschillende kansen. De keepster van de tegenpartij en een portie pech hielden ons van de 0-1. De vloer van de zaal bijvoorbeeld leek wel een schaatsbaan. Het duurde dertien minuten vooraleer we de 0-1 maakten via international Margo Anckaert. De tegenstander was lang niet zo slecht als we dachten: er waren bij Morlanwelz verschillende speelsters die een individuele actie in huis hadden waardoor we altijd attent moesten blijven, maar tot echte grote kansen kwamen ze nooit. Iets voor de rust maakte onze nieuwkomer Jill Thys de 0-2”, klonk het.

Tijdens de rust vroeg coach om hoger druk te zetten en de snelheid van uitvoering te verhogen

FP Aarschot begon scherper aan de tweede helft, en er werden veel kansen gecreëerd. De goalie van de tegenstander speelde weliswaar een goede wedstrijd en schudde een paar prima saves uit haar handschoenen. Na 10 minuten in de tweede helft kon Leslie Nothomb de 0-3 maken, waarna ze de partij gecontroleerd konden uitspelen.

“Zowel Jill als Margo konden nog elk een goal maken, we wonnen de wedstrijd met 0-5. Ik wil de tegenpartij bedanken voor de fijne ontvangst en we kijken er naar uit om Morlanwelz in Aarschot te ontvangen. Op 20 november spelen we de topper tegen titelkandidaat FT Antwerpen, die, zoals wij, tot nu toe alles gewonnen hebben!”, klonk het bij Shokudo uitgelaten.

Voor Futsal Shokudo Aarschot kwamen keeper Ulrike Duyck en veldspeelsters Kirsten Van Dijck, Jill Thys (2), Yvette Nothomb (1), kapitein Lauren Huys en Margo Anckaert (2) in actie.