logo Casalina

Meiden van FC Perk spelen kampioen en promoveren voor het eerst naar eerste provinciale

Meiden van FC Perk spelen kampioen en promoveren voor het eerst naar eerste provinciale
Perk vierde hun titelfeest op Moorsel

In tweede provinciale speelde FC Perk op de slotspeeldag kampioen op bezoek bij de streekgenoten van FC Moorsel. Ze haalden het 0-3 zodat tweede RWDM B de blauwen niet meer kan inhalen. Het is voor de blauwen de eerste keer dat ze stijgen naar eerste provinciale en ook de laatste keer dat ze onder deze naam kampioen kunnen spelen met een eerste ploeg. Immers volgend seizoen fuseren ze met Steenokkerzeel Vlug-Op in PSV 1820 en spelen ze ook hun thuisduels in de Damlaan in Steenokkerzeel.

Perk haalde het in het slotkwartier bij FC Moorsel nadat ze een zenuwachtige eerste helft speelden. De jonge Emma Goossens (17) scoorde de 0-1 en 0-2.

“Dit is ongelooflijk en ook de manier waarop. We begonnen zeer zenuwachtig aan de wedstrijd en kwamen niet in ons spel. In de tweede helft verliep het beter, we vochten als leeuwinnen en konden gelukkig op het einde scoren. Na die 0-1 die ik maakte, leek de ban te zijn gebroken. Het feestje achteraf was ook meer dan in orde”, wist de dubbele doelpuntenmaakster.

Moorsel gaf een bloemenruiker aan Perk voor hun titel
Moorsel gaf een bloemenruiker aan Perk voor hun titel

Trainer Chris Andries stak zijn achtste titel in zijn carrière op zak.

“We verloren vorige week thuis met 0-1 tegen tweede RWDM B. Die kwamen af met een keepster en een aanvaller van hun eerste team die in tweede klasse uitkomen, echt fair vond ik dat niet. Hier begonnen we minder, we speelden ook te traag. Gelukkig vielen die doelpunten nog en konden we een terechte titel op zak steken”, reageerde Andries.

Bij de Perkse viering werd ook het publiek betrokken
Bij de Perkse viering werd ook het publiek betrokken

Verleden en toekomst

Het eerste officiële seizoen van het vrouwelijke FC Perk was 2017-2018. In 2019-2020 speelden ze kampioen in derde provinciale en promoveerden ze naar tweede. In 2022-2023 volgt het kampioenschap en dus de allereerste promotie naar eerste provinciale. Ondertussen tellen ze 5 teams, de A-ploeg die kampioen werd, de B-ploeg in derde provinciale en in de vrouwelijke jeugd de U13, U16 en U20. In totaal telt de blauwe familie 80 voetballende meisjes en vrouwen. De ambitie voor het eerste team is volgend jaar uiteraard het behoud. Op langere termijn willen ze een stabiele eersteprovincialer worden. Ze blijven inzetten op speelsters uit Steenokkerzeel en buurgemeenten Kampenhout, Zaventem, Boortmeerbeek, Zemst, Machelen en Vilvoorde. Ze zoeken uiteraard nog speelsters en die kunnen terecht op 0468 26 99 36 of yuricosco@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *