logo Casalina

Meiden Sporting Heide-Linter halen uit met 0-11!

Meiden Sporting Heide-Linter halen uit met 0-11!
Sporting Heide-Linter heeft als enige club een vrouwenteam

In derde provinciale staan bij de meiden SC Machelen, FC Moorsel én Sporting Heide-Linter met hun drietjes aan de leiding, allen met vijftien punten. In hun voorbije match maakten de geel-blauwen er maar liefst 0-11 van op bezoek bij Everbeur. Ook verdediger Jana Polfliet uit Boutersem pikte een doelpuntje mee.

“We konden binnen het kwartier op voorsprong komen, dat geeft altijd vertrouwen en dan durven we de bal vlot laten rond gaan. Dan kan je eens diep geven op Struys die makkelijk naar binnen komt en scoort. Floor Nackaerts liep vaak op het juiste moment in of ze nam rustig aan en werkte af. Zowel links als rechts konden zowel Bo Steegmans als ik eens mee over komen en voorzetten of zelf proberen te scoren. Everbeur liet ons de ruimte om te voetballen. Toch heeft hun doelvrouw en verdediging er nog heel wat ballen uitgehaald! Ze kwamen bij momenten er zelf ook wel eens door op het midden. We hebben deze week vooral niet met de lange ballen gespeeld. We tikten rond en speelden slimme ballen tussendoor. De goede communicatie met Katjana Struys op de linkerflank gaf mij de kans om aanvallender te denken”, wist de nummer vijftien van Sporting Heide-Linter.

Volledige focus bij Jana Polfliet
Volledige focus bij Jana Polfliet

Met drie staan ze aan de leiding in derde provinciale.

“Wij proberen in onze reeks geen enkele tegenstander te onderschatten en we gooien ons steeds voor die winst. We blijven met met plezier voetballen, dan gaat het zo te zien aan de resultaten nog eens zo makkelijk. Everbeur was trouwens ook vorig jaar onze laatste tegenstander voor de coronapauze en nu zitten we weer in zo’n situatie. Laat ons hopen dat ze zeker het voetbal en andere sporten niet weer stil leggen! Ik kan niet benadrukken hoe belangrijk dat is voor onze fysieke en mentale gezondheid”, vertelt de twintiger die actief is in de zorgsector. “Onze ambitie is vooral om een hecht team te blijven zoals we nu zijn. Ik zeg steeds vooraf in mijn peptalk voor de match: als iedereen zich voor 110 procent inzet maakt het mij niet uit als we winnen of verliezen. Als we vechten voor elkaar zijn we altijd de winnaars! Uiteraard is het leuk om te winnen en in de top drie à vier mee te draaien! We zijn wel wat de toekomst ons brengt. Kampioen spelen is altijd leuk, maar wij zijn niet met die gedachte gestart aan de competitie. We doen ons best en voor ons blijft het plezier echt het belangrijkste!”

De geel-blauwe voetbalvrouwen uit het Linterse hebben dit weekend geen wedstrijd gepland. Ze trekken er deze avond samen op uit om te ontspannen met een avondje bowling.

Geef een reactie