Meiden Olympia Wijgmaal houden de punten thuis in derby tegen FC Tildonk

Olympia Wijgmaal (l) had het soms niet onder de markt tegen een strijdvaardig FC Tildonk

In eerste provinciale ontving Olympia Wijgmaal FC Tildonk voor een streekderby. Vooraf stonden Olympia en Tildonk respectievelijk als vierde en zesde gerangschikt, slechts een driepunter scheidde beide teams. In de eerste helft kwamen de Wijgmaalsen op voorsprong en drukte Tildonk, in de tweede helft kwam de gelijkmaker voor de bezoeksters. Het was even spannend maar tussen de zestigste en tachtigste minuut klaarde het thuisteam de klus. Middenvelder Lori Verbesselt was de uitblinker met een doelpunt en een uitgelokte strafschop.

Bij het thuisteam ontbraken vier speelsters. De bezoekers waren met zijn dertienen afgekomen, ze hadden dus amper twee wisselspelers.

“Ik zit met negen afwezigen op een kern van 22, waaronder zes basisspeelsters, dat valt niet makkelijk op te vangen. Komt daarbij dat een aanvallende kracht van ons, die op het veld staat, enkele dagen geleden nog van de trap viel”, wist bezoekende coach Jelle Roelants.

FC Tildonk vertoonde veel aanvallende impulsen met Ahmed, Hubrechts, Galicia, Maholo en Waeckens. Vooral Hubrechts kon enkele keren vrij aanleggen, maar deed dit niet. Ze probeerden het combinerend maar hadden sneller moeten trappen. Olympia daarentegen speelde de acties sneller en ook over een grotere ruimte uit. Wijgmaalse Amery brak op minuut tien door via links en zag haar schot over doel verdwijnen. Simonet poogde het ook, maar haar kans werd ontzet. Tildonk reageerde via Hubrechts en Maholo, maar net toen ze de druk wilden opvoeren scoorde Wijgmaal. Verbesselt werd via de linkerflank diep gestuurd, ze zette haar inspanning door en kon in de kleine hoek besluiten en de 1-0 scoren. Tot de pauze ging het over en weer, rusten bij 1-0.

Verbesselt (naast ref) viert de 1-0

Vijf minuten na de break legde Hubrechts eindelijk eens aan en met positief resultaat, 1-1! Aan de overzijde onmiddellijk de reactie van Schoubben die rechts de flank afging. Doelvrouw Peeters zat er nog net tussen vooraleer de voorzet Verbesselt kon bereiken. Iets na het uur probeerde Wijgmaal blijkbaar de bal collectief in doel te lopen, Tildonkse Galicia wilde de bal ontzetten maar haar uithaal belandde finaal op de schouders van Borgions die zo de 2-1 met een gelukje realiseerde.

Hubrechts (de grootste) wordt gevierd net na haar 1-1

Met nog een kwartier te gaan viel een hoge geel-groene voorzet in het strafschopgebied op de voet van invalster Schols. Haar controle verliep niet aan honderd procent en weg mogelijkheid. Enkele minuten later ging Verbesselt neer in de Tildonkse zestien na contact met verdediger Van Driessche, de ref wees resoluut naar de stip. De daaropvolgende elfmeter werd door Haest in de linkerhoek gedeponeerd, 3-1 en boeken toe. In de slotfase kwam keeper Peeters nog tijdig uit bij een uitbraak van Verbesselt. 3-1 bleef het. In de stand staat Olympia nu gedeeld derde met KVK Tienen B, Tildonk blijft zesde.

Haest (nummer twee) mikt de strafschop van de 3-1 in de linkerhoek

“Ik had het gevoel dat ik de voorbije weken net dat tikkeltje te kort kwam om het verschil te maken. Ook miste ik wat vertrouwen. Mijn goal tegen Tildonk kwam net op het juiste moment om toch terug wat meer vertrouwen te tanken. Over het algemeen ben ik dus wel tevreden dat dit doelpunt er was gekomen en dat ik ook op enkele andere momenten toch gevaarlijk kon zijn voor de goal van Tildonk. Ik hou met andere woorden wel een positief gevoel over aan mijn match tegen Tildonk en hoop vooral dat ik dit nu kan doortrekken naar komende wedstrijden”, reageerde de Bertemse matchwinnares, Verbesselt.

Doelpunten: 30′ Verbesselt (1-0), 50′ Hubrechts (1-1), 62′ Borgions (2-1), 79′ Haest (3-1 strafschop)