logo Casalina

Meiden Miecroob Veltem zoeken nieuwe speelsters en trainer voor volgend seizoen

Meiden Miecroob Veltem zoeken nieuwe speelsters en trainer voor volgend seizoen
Miecroob Veltem anno 2022-2023

De groenhemden van eersteprovincialer Miecroob Veltem zien enkele speelsters stoppen en zien daardoor hun wedstrijdkern smaller worden, ook naar een train(st)er zijn ze naarstig op zoek. Zeker in hun reeks waarin er flinke concurrentie bestaat. Het voorbije seizoen sloot Miecroob onlangs af op een zevende positie. “We zitten met een toffe groep meisjes, dat betekent sfeer op en naast het veld gegarandeerd!”, klonk het bij de club uit Herentse deelgemeente Veltem.

Miecroob Veltem is een volledige damesclub en ontstond in 1981 met stamnummer 9248, ze bezitten verschillende jeugdteams zoals U16, U13, U11 en U9.

In 1980 nam Rudi Verhaegen het initiatief om in Veltem-Beisem een vrouwenteam uit de grond te stampen. De speelsters die hij daarvoor nodig had, lieten op zich wachten. op te richten. Verhaegen leerde verschillende verpleegsters van de Sint-Jozefkliniek in Herent kennen. Zij speelden soms een duel tegen een doktersploeg, maar hadden eveneens behoefte aan nieuw bloed. Ze besloten samen te werken en zag voetbalclub Miecroob Veltem op 15 maart 1981 het leven. De naam Miecroob ontstond door de samentrekken van “Miekes” en “microbes”. De ploeg speelde in het begin enkel vriendschappelijke wedstrijden. Tussen 1999 en 2004 en in 2010 kwamen ze uit in vrouwelijke topklasse. Miecroob gedijt al even in eerste provinciale en speelt zijn thuisduels in de Eikestraat 5 in Winksele-Delle.

Geïnteresseerde speelsters en kandidaat-trainers kunnen contact opnemen via 0471 333 727 of via tricke.bonaventure@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *